Test:

Finanskrise-mobilene

Nokia 2680 Slide

Du trenger ikke binde deg til kostbare abonnementer for å få en bra mobil.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.03.2009 kl 15:45

AMOBIL.NO: Du trenger ikke punge ut flere tusen kroner for å få en mobiltelefon som kan brukes til mer enn ringing.

I prisklassen rundt tusen kroner finnes den nemlig en rekke gode telefoner som har MP3-spiller, kamera og andre funksjoner.

Med en slik telefon, slipper du å binde deg til et dyrt abonnement. I stedet kan du finne den operatøren som er billigst for ditt forbruk. For kjøper du en telefon til én krone får du nemlig som regel et dyrt abonnement i tillegg.

Vi har testet de fleste telefonene i denne prisklassen som finnes på markedet i dag. Og det er faktisk ikke slik at de nyeste mobilene er de beste kjøpene.

Amobil sammenligner 11 mobiler

Alle oppgitte priser er laveste pris uten fraktkostnader fra nettbutikker.

Les også: Her er de beste billigmobilene

Nokia 2680 Slide: Fra 740 kroner

Nokia 2680 Slide er en lett skyvetelefon som har mange funksjoner men likevel en lav pris. Og den lave prisen til tross – Telefonen har et fint utseende.

2680 Slide har fargeskjerm og kamera. Ingen av delene er spesielt gode, men de duger likevel bra sett i forhold til prisen. FM-radio og MP3-spiller er også på plass. Siden det ikke er plass til minnekort i telefonen er det bare plass til en svært begrenset mengde musikk.

Telefonen har også Bluetooth, slik at du kan bruke trådløs håndfri og overføre filer til og fra for eksempel PC-en din. Dette gjør det også enkelt å sikkerhetskopiere kontaktlisten din.

Telefonen mangler 3G, så noen surfetelefon er dette ikke. 2680 Slide er god på SMS og samtaler, så som telefon er dette et godt valg i denne prisklassen.

Les test av Nokia 2680 Slide

Fra 1100 kroner:

Sjekk vår test av Nokia 3120 Classic

Nokia 3110 Classic: Fra 830 kroner

Nokia 3110 Classic har vært på markedet i snart to år. Men det er mange grunner til at denne fortsatt er et svært godt valg. For under 900 kroner får du nemlig en telefon med Bluetooth 2.0 med mulighet for trådløst musikkhodesett, og plass til Micro-SD-minnekort på inntil 2 GB. Du kan altså fint bruke 3110 Classic som musikktelefon. FM-radio har den også.

Du kan koble deg til internett i greie hastigheter, siden telefonen har Edge. 3G mangler den. Mange vil også sette pris på at telefonen har kamera.

Det viktigste er kanskje at 3110 Classic har store og gode taster, er god på samtaler og har forholdsvis god batterilevetid. I denne prisklassen er 3110 rett og slett et kupp.

Les test av Nokia 3110 Classic

Fra 1300 kroner:

Sjekk vår test av Nokia 6300

Samsung M110: Fra 890 kroner

Det finnes flere telefoner som er laget for å tåle en støyt. De som tåler aller mest koster imidlertid flere tusen kroner. Vil du ha det billig er Samsung M110 et bra valg.

Du må riktignok leve med at telefonen er svært dårlig egnet til nettsurfing og er treg i de utdaterte menyene. Til gjengjeld får du en telefon til under tusenlappen som tåler juling, har Bluetooth for bruk sammen med trådløs håndfri, kamera, innebygget FM-radio og god batterilevetid.

Dette er en telefon som passer til deg som er mye på fjellet, jobber utendørs eller driver med annet som kan utgjøre en fare for at du mister telefonen i bakken eller får den våt.

Les test av Samsung M110

Fra 1010 kroner:

Sjekk vår test av Samsung F110 Micoach

Sony Ericsson W302: Fra 1000 kroner

Har du en tusenlapp kan du handle deg en Walkman-telefon. Sony Ericsson W302 er liten og tynn og utmerket som MP3-spiller. Telefonen har også FM-radio, et to megapikslers kamera og Bluetooth.

Er svært god taletid og store taster viktig for deg bør du styre unna. Men om du vil ha en liten og pen musikkmobil er dette et jevnt over bra valg. Kameraet tar greie bilder, og batterilevetid er god.

Men noen klassiker kan vi ikke si at W302 er. Den er litt knotete å skrive SMS på, og kan generelt veldig lite. Det er altså først og fremst prisen og musikkmulighetene som gjør telefonen interessant.

Les test av Sony Ericsson W302

Fra 1100 kroner:

Sjekk vår test av Sony Ericsson W380i

Fra 1150 kroner:

Sjekk vår test av Sony Ericsson F305

Fra 1250 kroner:

Sjekk vår test av Sony Ericsson W350i

LG KE970 Shine: Fra 1150 kroner

KE970 Shine er en LG-telefon som er to år gammel. Men la ikke alderen skremme deg om du vil ha en svært pen skyvetelefon. Med deksel som er laget for det meste i metall, et speil foran skjermen og et ellers stilrent utseende er dette et av de absolutt beste kjøpene du kan gjøre i denne prisklassen.

Telefonen har støtte for minnekort, og kan brukes som musikkspiller. Dog er ikke dette noe den utmerker seg som. Vi liker heller ikke tastene spesielt godt, og at telefonen har en rullesylinder i stedet for vanlige piltaster. Shine mangler også 3G.

Er du tilpasningsdyktig kan du likevel fort bli vant til å bruke denne telefonen. Skjermen er god, menyene er lettfattelige og kameraet tar jevnt over gode bilder.

Dette er mye lekker design til lite penger.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon