Test: Finanskrise-mobilene

Nokia 2680 Slide

Du trenger ikke binde deg til kostbare abonnementer for å få en bra mobil.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.03.2009 kl 15:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Nokia 3110 Classic

Se bildet større

Samsung M110

Se bildet større

Sony Ericsson W302

Se bildet større

LG KE970 Shine

Se bildet større

UTEN ABONNEMENT: Med disse mobilene slipper du å binde deg til dyre abonnementer. I stedet kan du velge den operatøren som har det rimeligste abonnementet for ditt forbruk.

AMOBIL.NO: Du trenger ikke punge ut flere tusen kroner for å få en mobiltelefon som kan brukes til mer enn ringing.

I prisklassen rundt tusen kroner finnes den nemlig en rekke gode telefoner som har MP3-spiller, kamera og andre funksjoner.

Med en slik telefon, slipper du å binde deg til et dyrt abonnement. I stedet kan du finne den operatøren som er billigst for ditt forbruk. For kjøper du en telefon til én krone får du nemlig som regel et dyrt abonnement i tillegg.

Vi har testet de fleste telefonene i denne prisklassen som finnes på markedet i dag. Og det er faktisk ikke slik at de nyeste mobilene er de beste kjøpene.

Amobil sammenligner 11 mobiler

Alle oppgitte priser er laveste pris uten fraktkostnader fra nettbutikker.

Les også: Her er de beste billigmobilene

Nokia 2680 Slide: Fra 740 kroner

Nokia 2680 Slide er en lett skyvetelefon som har mange funksjoner men likevel en lav pris. Og den lave prisen til tross – Telefonen har et fint utseende.

2680 Slide har fargeskjerm og kamera. Ingen av delene er spesielt gode, men de duger likevel bra sett i forhold til prisen. FM-radio og MP3-spiller er også på plass. Siden det ikke er plass til minnekort i telefonen er det bare plass til en svært begrenset mengde musikk.

Telefonen har også Bluetooth, slik at du kan bruke trådløs håndfri og overføre filer til og fra for eksempel PC-en din. Dette gjør det også enkelt å sikkerhetskopiere kontaktlisten din.

Telefonen mangler 3G, så noen surfetelefon er dette ikke. 2680 Slide er god på SMS og samtaler, så som telefon er dette et godt valg i denne prisklassen.

Les test av Nokia 2680 Slide

Fra 1100 kroner:

Sjekk vår test av Nokia 3120 Classic

Nokia 3110 Classic: Fra 830 kroner

Nokia 3110 Classic har vært på markedet i snart to år. Men det er mange grunner til at denne fortsatt er et svært godt valg. For under 900 kroner får du nemlig en telefon med Bluetooth 2.0 med mulighet for trådløst musikkhodesett, og plass til Micro-SD-minnekort på inntil 2 GB. Du kan altså fint bruke 3110 Classic som musikktelefon. FM-radio har den også.

Du kan koble deg til internett i greie hastigheter, siden telefonen har Edge. 3G mangler den. Mange vil også sette pris på at telefonen har kamera.

Det viktigste er kanskje at 3110 Classic har store og gode taster, er god på samtaler og har forholdsvis god batterilevetid. I denne prisklassen er 3110 rett og slett et kupp.

Les test av Nokia 3110 Classic

Fra 1300 kroner:

Sjekk vår test av Nokia 6300

Samsung M110: Fra 890 kroner

Det finnes flere telefoner som er laget for å tåle en støyt. De som tåler aller mest koster imidlertid flere tusen kroner. Vil du ha det billig er Samsung M110 et bra valg.

Du må riktignok leve med at telefonen er svært dårlig egnet til nettsurfing og er treg i de utdaterte menyene. Til gjengjeld får du en telefon til under tusenlappen som tåler juling, har Bluetooth for bruk sammen med trådløs håndfri, kamera, innebygget FM-radio og god batterilevetid.

Dette er en telefon som passer til deg som er mye på fjellet, jobber utendørs eller driver med annet som kan utgjøre en fare for at du mister telefonen i bakken eller får den våt.

Les test av Samsung M110

Fra 1010 kroner:

Sjekk vår test av Samsung F110 Micoach

Sony Ericsson W302: Fra 1000 kroner

Har du en tusenlapp kan du handle deg en Walkman-telefon. Sony Ericsson W302 er liten og tynn og utmerket som MP3-spiller. Telefonen har også FM-radio, et to megapikslers kamera og Bluetooth.

Er svært god taletid og store taster viktig for deg bør du styre unna. Men om du vil ha en liten og pen musikkmobil er dette et jevnt over bra valg. Kameraet tar greie bilder, og batterilevetid er god.

Men noen klassiker kan vi ikke si at W302 er. Den er litt knotete å skrive SMS på, og kan generelt veldig lite. Det er altså først og fremst prisen og musikkmulighetene som gjør telefonen interessant.

Les test av Sony Ericsson W302

Fra 1100 kroner:

Sjekk vår test av Sony Ericsson W380i

Fra 1150 kroner:

Sjekk vår test av Sony Ericsson F305

Fra 1250 kroner:

Sjekk vår test av Sony Ericsson W350i

LG KE970 Shine: Fra 1150 kroner

KE970 Shine er en LG-telefon som er to år gammel. Men la ikke alderen skremme deg om du vil ha en svært pen skyvetelefon. Med deksel som er laget for det meste i metall, et speil foran skjermen og et ellers stilrent utseende er dette et av de absolutt beste kjøpene du kan gjøre i denne prisklassen.

Telefonen har støtte for minnekort, og kan brukes som musikkspiller. Dog er ikke dette noe den utmerker seg som. Vi liker heller ikke tastene spesielt godt, og at telefonen har en rullesylinder i stedet for vanlige piltaster. Shine mangler også 3G.

Er du tilpasningsdyktig kan du likevel fort bli vant til å bruke denne telefonen. Skjermen er god, menyene er lettfattelige og kameraet tar jevnt over gode bilder.

Dette er mye lekker design til lite penger.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse