Stemmesøk på mobilen: "Finn nærmeste pub"

SNAKK I VEI: Blackberry-eiere trenger nå bare å åpne kjeften for å søke på Google.

Nå kan du be "berry-en" om å finne nærmeste pub ved å snakke til Google.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.03.2009 kl 11:20

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
AMOBIL.NO: Google åpner for å gjøre det enklere å søke med mobilen. Eiere av Blackberry-telefoner kan nå nemlig søke på internett bare ved å si hva de søker etter. Dermed er det enda raskere å søke mens du er på farten.

At du slipper å skrive er greit, men det er også praktisk at du kan søke på ting du ikke er helt sikker på hvordan staves. Et eksempel er Leicester Square i London, som jo uttales "lester square".

Les også:

Test av Blackberry Curve 8900 Javelin

Test av RIM Blackberry Pearl Flip 8220

Test av RIM Blackberry 9000 Bold

Søk i nærheten

Blackberry-eiere får også muligheten til å bruke tjenesten My Location, som gir deg søkeresulater basert på hvor du er. Er du for eksempel i Dublin og søker etter en pub, vil de første søkeresultatene som dukker opp være puber i nærheten av der du faktisk er.

I disse søkene vil det i tillegg være en lenke til et kart som viser hvor puben er, slik at du kan finne frem raskt.

Når du da kombinerer stemmesøk og lokasjonssøk trenger du enkelt og greit bare å si til telefonen at du søker etter en pub i nærheten. Google kan dermed bli et svært nyttig verktøy når du for eksempel er på ferie.

Ferieassistent

Stemmesøket fungerer som et vanlig Google-søk, så du kan for eksempel be Google om å konvertere valuta eller vise deg værmeldingen for stedet.

Stemmesøket fungerer kun på engelsk, og du må ha en Blackberry-telefon med versjon 4.2 av operativsystemet for å benytte stemmesøket.

Les hele saken på Amobil.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse