ANNONSE
Annonse

Fire «jævla bra» blogger

Disse fire Oslo-bloggerne bør du sjekke ut akkurat nå!

ANBEFALTE BLOGGERE: Øverst fra venstre: Lene "Gekko" Pettersen, Ivar Johansen, Øyvind Holen og Hanna Norberg og Aina Kristiansen, Foto: Fotomontasje

Her er fire osloblogger du bør få med deg!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.09.2012 kl 11:57

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

dittOslo.nos bloggportal finner du en liten oase av engasjerte bloggere innenfor et bredt spekter av temaer, som mote, politikk, foto og humor. Vi vil nesten påstå at på dittOslos bloggportal kan du plukke lesestoff etter hvilket humør du er i.

Vi har tidligere trukket frem fire av bloggerne som vi mener du bør lese. Sjekk dem ut her.

Men det er selvfølgelig langt flere enn bare fire du bør kaste bort litt av tiden din på, og her kjører vi på med fire nye anbefalinger. Les dem og la deg engasjere! (Og har du en egen blogg du vil promotere gratis må du se nederst i denne artikkelen).

1. «Jævla bra byline»

Foto: Privat/Bloggportalen

Øyvind Holens selvtitulerte blogg har en fast post som alle journalister leser med skrekkblandet fryd. Den heter enkelt og greit "Jævla bra byline", og spenner et humoristisk bein på selvopptatte journalister, som stadig finner nye og kreative måter å få trynet sitt på trykk.

Og selvfølgelig har også dittOslo.no blitt "rammet" av Holens skarpe blikk. Sjekk Jævla bra byline fra november i fjor, der både fotokonkurransen "Oslo - byen min!" og vår test av poledansing får "gjennomgå".

Øyvind Holen er selv en dreven mediemann, og skriver om seg selv: «Jeg er fra Lindeberg i Oslo, og har jobbet som journalist, kritiker, forfatter og redaktør siden 1990. Jeg har fast jobb som journalist i Dagens Næringslivs fredagsbilag, D2, og har tidligere skrevet for aviser og magasiner som VG, Aftenposten, Bergens Tidende, Dagsavisen, Ny Tid, Klassekampen, Morgenbladet, TEGN, Faro Journalen, Ballade.no, Bild & Bubbla, Strip! og Rocky.»

Han er også musiker og forfatter, og ga i fjor ut tegneserien "Drabant" sammen med Mikael Noguchi, en sosialrealistisk skildring av hip-hop-miljøet i Groruddalen på 90-tallet.

Men vil du lese Øyvind Holens ukentlige utfall i bloggform, gå til bloggportalen og sjekk den ut!

 

2. «Stakkars oss»

Foto: Magne Mellem Enoksen

Hanna Norberg og Aina Kristiansen står bak bloggen Stakkars oss. Men vi synes ikke så veldig synd på jentene, som driver en bildeblogg med Oslo som tema. Oslo er jo en fantastisk by å bo i!

Nå ja. Hanna og Aina syns ikke Oslo er så fæl som det kan høres ut som. Bloggen ble nemlig startet som er reaksjon på stadige kommentarer fra utenbys venner som mente Oslo var et møkkasted. På bloggen motbeviser de dette med egne og andres bilder fra "asfaltbyen."

«Tanta til Beate, hu' bor i ei gate i Gamleby'n, med hatt og fjær er hun et vakkert syn» siterer de oslotrubadur Lillebjørn Nilsen i et av de siste innleggene, etterfulgt av striregnet i Schweigaards gate. Vakkert!

«Vi er ikke bare forelsket i Oslo, vi er nyforelsket i Oslo. År etter år etter år. Vi elsker Oslo og vil fortelle alle om den styggpene byen vår,» skriver de om seg selv. Noe de kunne bekrefte da dittOslo.no snakket med dem i juli.

Dette er en blogg du absolutt bør fordype deg i. Vakkert rett og slett. Sjekk den ut på bloggportalen.

 

3. «Gekko was here»

Foto: Kristin Tufte Haga

Bak pseudonymet Gekko, og bloggen Gekko was here, står Lene Pettersen fra Kjelsås. Gekko er en «autodidakt multikunstner som lager kunstneriske uttrykk av ting vi tar for gitt. Hun skriver, fotograferer og lager andre kunstneriske uttrykk ut av hvedagsymbolikk.»

Aller mest spesielt er det likevel at Gekko har blogget en hel bok! «Ibsens ripsbusker og andre buskevekster» er en dokumentarisk og delvis selvbiografisk roman. Kanskje er Gekko en lokal Knausgård?

Gjennom 25 kapitler skildrer hun hverdagslivet på en humoristisk og satirisk måte. Noe er tatt fra eget liv, annet har hun blitt fortalt, mens annet igjen er oppdiktet. Hva som tilhører hvilken kategori forblir likevel en hemmelighet.

- Jeg vil gjerne rokke litt ved folks forestillinger, kanskje sparke dem litt bak, få folk til å være litt mer åpne til det som skjer rundt oss. Må vi være så forbaska selvhøytidelige og engstelige for å ikke lykkes, eller for å gå ut av A4-stereotypene? har Gekko sagt i dette intervjuet med dittOslo.no.

Les hele bloggromanen, og sjekk ut Gekkos kunst på bloggen hennes, som du finner på dittOslos bloggportal!

 

4. «Bypolitiker i folkets tjeneste»

Foto: Privat

Ivar Johansens blogg tilhører SV-politikeren med sju perioder i bystyret på merittlisten. Ivar Johansen er "Bypolitiker i folkets tjeneste" og lever, ånder og brenner for Oslo.

Han jobber hardt for å avdekke hemmelighetskremmerier i kommuneforvaltningen, og driver flere andre nettsider, blant annet folkevalgtdatabasen der han samler kontaktinformasjon om de folkevalge.

"Vi har behov for en åpenhetskultur i Oslo" skrev Johansen i en kronikk på dittOslo.no i fjor høst. Han mener blant annet det er bekymringsfullt at kommunalt ansatte får reprimander når de sier fra om ukultur og kritikkverdige forhold i kommuneforvaltningen.

I et av sine siste blogginnlegg skriver han: "Ytringsfrihet settes først på prøve - og kanskje har sin viktigste berettigelse - når det gjelder de kontroversielle ytringer."

Vil du vite hva som rører seg i det politiske Oslo, er Ivar Johansen blogg et godt sted å starte. Du finner bloggen hans på dittOslo.nos bloggportal!

 

Vil du havne her?

Vil du også ha oppmerksomhet om din blogg? Registrer den på dittOslo.nos bloggportal da vel! Det er enkelt og helt gratis!

Sjekk alle de siste blogginnleggene på lokaleblogger.dittoslo.no!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse