Fjernet leir ved Maridalsvannet

- Vi har nulltoleranse!

FOTO: Foto: Kristin Tufte Haga

En nyetablert leir rett nedenfor en populær turvei og rasteplass på Kjelsås ble fjernet mandag. - Vi har nulltoleranse for villcamping, understreker avdelingsingeniør i Vann- og avløpsetaten, Petter Morstad.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.09.2014 kl 14:37

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: Det er klare regler for camping og opphold ved og i nærheten av Oslos drikkevann, Maridalsvannet. Blant annet er det er ikke lov å bade, fiske, bruke båt, campe eller slå seg ned mindre enn 50 meter fra vannet. Dette gjelder også nedbørsfeltene ned mot vannet, som åssider, og ved bekker og elver.

- Vi har nulltoleranse når det gjelder villcamping innenfor disse områdene ved og i nærheten av Maridalsvannet. Vi vil gjerne ha tips om eventuell villcamping. Vakttelefonen til vann- og avløpsetaten er døgnbemannet, nummer finnes på våre hjemmesider, sier avdelingsingeniør i etaten, Petter Morstad.

Fjernes umiddebart

Han legger til at vann- og avløpsetaten følger nøye med, og eventuell camping i nevnte områder blir fjernet  umiddelbart. Leiren på bildet, og som ble oppdaget av forbipasserende for noen dager siden, ble fjernet i dag.

- Hvis personene som camper ikke er tilstede når vi kommer, så beslaglegger vi tingene som er der, legger han til.

Les også: Brukte 185.000 på å rydde romleir

Økning

Etaten har merket en økning av villcamping siste året. Etaten har også fått hugget ned trær langs vannet, for bedre å oppdage ulovligheter tilknyttet områder ved og i nærheten av drikkevannet - les tidligere sak her.

- Spesielt gjelder økningen camping ved Låkeberget p-plass i Maridalen. Vi har brukt en del ressurser for å stoppe overnatting på denne p-plassen, forteller Morstad.

- I løpet av de siste ti dagene har vi fjernet tre teltleire rundt Maridalsvannet. Alle etter tips fra publikum, sider Morstad.

Les også: Vannrenseanlegg må utvide

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse