Øystein Eriksen Søreide (H): – Flere år i fengsel for sprittaxisalg i Sverige, noen måneder i Norge

VIL STOPPE SPRITTAXIENE: Sosialbyråd Øystein E. Søreide (H) viser til Sverige der det er langt strengere strafferammer for tilsvarende kriminalitet. FOTO: ILLUSTRASJONSFOTO/OSLO KOMMUNE

– Det kan være veien å gå for å få bekjempet kynisk organisert kriminalitet som utnytter unge på denne måten, sier helse- og sosialbyråd Øystein E. Søreide (H).

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.08.2015 kl 19:02

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Sosialbyråd Øystein Eriksen Søreide. FOTO: OSLO KOMMUNE

OSLO/NORDRE AKER: Helse- og sosialbyråden har lest sakene om sprittaxiene og som nå har utvidet vareutvalget med narkotika.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

– Det er svært bekymringsfullt at kyniske kriminelle utnytter ungdom på denne måten. Jeg er svært glad for at de unge selv nå oppfordrer til at ungdommene melder ifra og tipser politiet om spritaxiene. Men også svært viktig, foreldrene må på banen og snakke med barna sine om denne veldig farlige kriminelle virksomheten, oppfordrer helse- og sosialbyråd Øystein E. Søreide (H).

LES OGSÅ: Syns du det er utfordrende å være fjortis-forelder?

– Flott at de unge selv advarer

Han forteller at de regelmessige møtene og kontakten med politiet, har vist han at politiet tar problemstillingen på største alvor.

– Vi vet at politiet er svært opptatt av å ta disse bakmennene, men er avhengig av tips fra publikum. Tidligere var dette mer et «vestkantfenomen», men nå gjelder dette mer hele byen, ifølge byråden.

Han fortsetter:

- Flott at ungdomsrådet i Nordre Aker Bydel nå selv går ut og advarer og oppfordrer de unge til å melde ifra. Å høre dette fra «sine egne» kan nok gjør mer inntrykk. Men foreldrene må også på banene og snakke om dette med barna, hvor helsemessig farlig dette kan være. I tillegg risikoen for at de unge kan bli involvert med kyniske kriminelle, oppfordrer Søreide.

Flere år i Sverige, noen måneder i Norge

Som viser til de lave straffene for slik kriminalitet, sammenlignet med Sverige.

– Vi har fått informasjon fra blant annet Stockholm, som for en tid tilbake hadde samme problemstilling. Der ble strafferammen for slik kriminalitet bestemt mye høyere, og effekten ble mye lavere kriminalitet av denne typen.

– I dag kan man i Sverige bli dømt til flere års fengsel for illegalt alkoholsalg, mens her er strafferammen noen få måneder. Det kan være veien å gå for å få bekjempet kynisk organisert kriminalitet som utnytter unge på denne måten, sier Søreide.

LES BAKGRUNNSSAKEN: Sprittaxiene utvider – selger dop til ungdom. Politiet advarer: – Kan være livsfarlig

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse