Flere basseng utvider åpningstidene, men ikke Sogn bad

SOGN: Fra v. Hanne Lyssand, lokalpolitiker i Nordre Aker SV og bystyremedlem Marianne Borgen (SV) ved Sogn Bad ved tidligere anledning. FOTO: ARKIVFOTO

For der er det stappfullt allerede. - Det bare understreker behovet for et basseng til i vår bydel, sier lokalpolitiker Hanne Lyssand (SV).

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.02.2015 kl 21:01

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

SOGN: I Dagsavisen forteller miljø- og samferdselsbyråd Guri Melby (V) at Oslo kommune forlenger åpningstidene på fem av de ni kommunale badene i Oslo.

Oslo kommune forlenger åpningstidene på fem av de ni kommunale badene i Oslo. Det gjelder Holmlia, Bøler, Romsås, Vestkantbadet og Tøyenbadet.

Les også: Niåringene Maria og Lisa har egen fotball PT

– Dette er et viktig tiltak som gjør badene mer tilgjengelig for innbyggerne i byen, sier byråd for miljø og samferdsel, Guri Melby (V) til Dagsavisen.

Ikke mer tid igjen


Sogn bad i Nordre Aker bydel skjer det ingen endringer med, for der er det så fullt, at det ikke er mer tid å åpne på.

- Sogn bad er i stor grad benyttet til skoleundervisning og til trening/kursaktivitet for svømmeklubbene i Oslo, i tillegg til at også andre grupper leier badet. Det er stort behov for også å kunne tilby leietakere tid i svømmehallene, sier kommunikasjonsdirektør i Bymiljøetaten, Alise Davidsen, til Nordre Aker Budstikke.

– Betyr det at det ikke er mer tid til utvidelse av tiden til "vanlige" besøkende?

- Det stemmer da dette badet i stor grad benyttes av skole og idrett, legger hun til.

Les også: Kapellveien stenges

Skal bygges et bad til

Den såkalte "Bademeldingen" er vedtatt i Bystyret og den slår fast at det skal bygges et nytt områdebad i Oslo Nord/Vest. Men det er ikke laget noen konkret tidsplan.

- SV forslo å tidfeste det til inne 4 år, sier mangeårig bydelspolitiker Hanne Lyssand.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Men det fikk ikke flertall.

- Forslaget ble nedstemt. Å få et nytt bad i bydelen har vært en kampsak i bydelen, helt fra utbygginga av Engebråten skole. Det har vært tverrpolitisk enighet om at det trengs fortest mulig, sier Lyssand.

- Puslete

Marianne Borgen, leder av bystyrets miljø- og samferdselskomite, er ikke imponert over de utvidede åpningstidene.

- Bra at det blir lengre åpningstider på noen av badene, men dette er puslete i forhold til Bystyrets ambisjoner, mener hun.

At Sogn bad er så fullt, at det ikke er mulig å utvide åpningstidene, mener Lyssand er med på å understreke det store bassengbehovet i Nordre Aker.

- Ja det er vel klart. At det ikke er mulig å få mer tilgjengelighet her understreker jo det store behovet. Det nye bassenget kan komme på Sogn, i Nydalen eller på Kjelsås, det er underordnet. Det viktige er at det blir tilgjengelig for alle, sier Lyssand.

Les også: Storo får Norges største kinosenter

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse