Flere brakker?

UDE vil ikke bekrefte eller avkrefte om det vurderes flere brakker - eller paviljonger - på Engebråten Ungdomsskole.

Utdanningsetaten vil ikke si noe om det blir flere Engebråten- brakker.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.02.2008 kl 12:07

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Kjelsås: – Kan det bli aktuelt med flere brakker for å få plass til alle som "vil" til Engebråten?

– Det er for tidlig å si noe om nå. Utdanningsetaten (UDE) og skolen jobber hele tiden for å få til tilfredsstillende løsninger, sier informasjonskonsulent i UDE, Marianne Preus Jacobsen, og legger til at Engebråten er tilført paviljonger to ganger for å øke kapasiteten etter at den stod ferdig.

– Hvis skolene ser at elevantallet kan bli høyere enn antall ledige plasser, bør skolene sende ut et forhåndsvarsel om dette til alle foresatte innenfor veiledende inntaksområde, allerede i januar, slik Engebråten skole har gjort. Vedtaket om skoleplass fattes i april/mai, sier Preus Jacobsen.

– Det er bostedsskolen som har ansvar for å finne skoleplass til en elev som bor innenfor en skoles veiledende inntaksområde. Dersom flere naboskoler har ledig kapasitet, kan foresatte og eleven få velge den skolen som de mener passer best, forteller hun.

Nordre Aker Budstikke har også vært i kontakt med Engebråten.

– Det er en beklagelig situasjon vi er i. Hvordan vi løser dette kan jeg foreløpig ikke si noe om, sier ass. rektor Marit Sesseng, som heller ikke vil si noe om elever som bor nærmere andre inntaksområder er mer utsatt for å måtte velge annen skole, enn andre elever.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse