Flere bulkes av brøytebilen

Bilene har tidvis stått dekket av snø i Oslo de siste dagene.

Etter siste dagers kraftige snøfall i deler av Norge, har Storebrand Skadeforsikring mottatt et økende antall meldinger fra kunder som har fått bilen sin skadet på grunn av brøytebil.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.02.2009 kl 10:50

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: Melder metrologene om kraftig snøfall eller laver snøen allerede ned, kan det være lurt å sjekke hvordan forholdene er der du parkerte bilen.

Kan bli dyrt

– Er du veldig uheldig og ikke ser hvilket registreringsnummer det er på brøytebilen som har forårsaket skaden, må du bruke egen kaskoforsikring med fradrag av egenandel og bonustap, sier leder for skadeoppgjør i Storebrand Skadeforsikring, Harald Lindeman til Pressenytt.

– Kunder uten kaskoforsikring vil ikke ha dekning for skadene på bilen sin. Da kan det dessverre fort bli dyrt, sier han.

Trange gater

Det er spesielt biler som står parkert i trange gater der fremkommeligheten i utgangspunktet er begrenset, som er i risikofaren for å bli påkjørt av brøytebiler eller andre store kjøretøyer. Også langtidsparkerte biler er i faresonen, da disse etter hvert blir helt dekket av snø.

– Dersom det meldes om kraftig snøfall, eller du ser at snøen laver ned og du er usikker på om bilen din står trygt i, kan det være en god idé å finne en annen plass å parkere, sier Lindeman.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse