ANNONSE
Annonse

Flere dyr påkjørt

PÅKJØRT: Dette bilde ble tatt i fjor, og rådyrbukken som ble påkjørt ble ifølge Viltnemda jaget av to hunder, og løp inn i en bil i fart, i Holmenkollen, krysset Huldreveien/Gulleråsveien. Foto: Tor Bråten

PASS PÅ: Elg og rådyr trekker ned mot bebyggelsen ved mye snøfall. To elger påkjørt de siste dagene, rådyr har også vært involvert i ulykker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.01.2015 kl 16:59

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDRE AKER/MARIDALEN: Tea Turtumøygard, spesialkonsulent i kommunens natur- og forurensningsavdeling og viltnemda, Bymiljøetaten, forteller at to elger er påkjørt i løpet av de seneste dagene, en i Maridalen natt til torsdag, og en i helgen i Sørkedalen. Det har snødd mye i det siste, og da trekker dyrene nærmere bebyggelsen.

Trekker mot bebyggelse

- I perioder etter tungt snøfall vil både elg og rådyr trekke nærmere bebyggelse og veier for å finne mat, og dette kan resultere i trafikkfarlige situasjoner. De seneste dagene er to elger påkjørt, en i Maridalen og en i Sørkedalen, forteller Turtumøygard.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Heldigvis gikk det i hvert fall bra med elgene.

Flere ulykker med elg og rådyr

- Dyrene greide seg, men det ble store skader på bilene. Det har også vært flere ulykker med rådyr den siste uka, hvor utfallet derimot har blitt fatalt for dyrene, forteller hun videre.

Les også: Traileren satt fast i Kjelsåsveien

Nå ber Viltnemda om at bilistene er ekstra aktsomme.

Pass på!

- Bymiljøetaten vil anmode bilistene om å være oppmerksomme, og holde lav hastighet. Dersom uhellet skulle være ute, ring Operasjonssentralen snarest, og merk om mulig påkjørselstedet. Da blir det enklere for ettersøksmannskapet å finne eventuelle skadede dyr, oppfordrer Turtumøygard.

Det er også satt opp varselskilt i Maridalen og Sørkedalen.

Vandrer også i boligstrøkene

Det er mange dyr på vandring andre steder enn i Maridalen og Sørkedalen. Avisen har mottatt flere henvendelser om observasjoner av rådyr, blant annet både i Kjelsås/Grefsen-området og på Korsvoll.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse