ANNONSE
Annonse

– Flere har opplevd truende situasjoner

Under Sinsenbrua ved trikkestoppen har det lenge vært tilreisende som har holdt til. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Flere beboere skal ha kontaktet styret i Nordre Åsen borettslag, fordi de har opplevd truende situasjoner og tigging fra folk som bor i leiren under Sinsenkrysset. Nå ber borettslaget Oslos politikere rydde opp i situasjonen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.01.2017 kl 17:03

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SINSEN: – Nordre Åsen borettslag har i flere år hatt romfolket tett opptil seg. Dette byr på store utfordringer og det er et problem som bare eskalerer da flere slå leir i området.

Slik begynner brevet fra Nordre Åsen Borettslag, datert i januar i år. Og stilet til Oslo kommunes politikere.

Truende, søppel, urinering, telting

Det står i brevet at beboere ved en rekke anledninger har tatt kontakt med politi, på grunn av at det har blitt slått opp telt på grøntarealene og at det urineres med mer utenfor teltene. Beboere opplever også at det gjøres det samme bak papircontainere i borettslaget tett opptil blokkene samt i hekker rundt blokkene.

– Det grilles og kokes mat ved trikkestoppet Sinsen og under broen på Ring 3....Flere beboere har kontaktet styret da de har opplevd truende situasjoner og tigging da de passerer leiren.

LES OGSÅ: Fra Rådhuset og rett i romleiren

Videre står det:

– I tillegg sover romfolket under broen og i undergangene ved Sinsenkrysset ved T-banestoppet, noe som ikke gjør saken bedre.

Det nevnes også at madrasser og eiendeler som tilhører de som bor under Sinsenbrua og andre, ha blitt funnet undere beboeres verandaer.

Nå har Nordre Åsen Borettslag sendt brev til Oslos politikere, om romfolk som holder til under Sinsenbrua og ved fotballbanene ved Nordre Åsen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Vår vaktmester må bruke av sin arbeidstid til innsamling av søppel og andre eiendeler fra romfolket.

Tilstrømming

Beboerne har også vært i kontakt med Ruskenpatruljen. Som politiet har det ifølge borettslaget vært vist velvilje fra Ruskens side.

– Det ser ikke ut som saken bedrer seg. Snarere tvert i mot. Vi går lysere tider i møte og vet av erfaring at da tiltar tilstrømningen. Vi i styret i Nordre Åsen borettslag ønsker derfor en tilbakemelding på om det er lagt konkrete planer for å løse dette tilbakevende problem.

Tidligere bekymring

Nordre Aker Budstikke kjenner også til at det tidligere har blitt sendt bekymringsmelding til bydelsoverlegen i Nordre Aker, om situasjonen under Sinsenbrua - med tilreisende og forholdene der.

Nordre Aker Budstikke følger saken.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse