Småviltjakten starter på onsdag: Flere jenter på jakt

– Jakt er også for kvinner. De siste årene er det lagt bedre til rette og blitt letter å ta det første steget, sier Annette Folkedal som er kvinnekontakt hos Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) i Oslo.

I år er det større sjanse enn noensinne å treffe kvinnelige jegere under høstjakta.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.09.2008 kl 15:28

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Annette Folkedal er kvinnekontakt i NJFF og kan melde om stadig flere kvinnelige jegere.

Oslo: – Jakt er også for kvinner. De siste årene er det lagt bedre til rette og blitt letter å ta det første steget, sier Annette Folkedal som er kvinnekontakt hos Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) i Oslo.

Onsdag starter småviltjakta og NJFF melder at antallet jenter som løser jegeravgiften nesten er doblet på ti år.

Egen kvinnesatsing

For jaktåret 2007/08 utgjorde kvinnene 6,5 prosent av dem som løste jegeravgift. Av alle som besto jegerprøven, var 23 prosent kvinner.

– En del kvinner synes det er litt skummelt hvis det er mange drevne mannfolk til stedet. Derfor har vi mange tilrettelagte aktiviteter kun for kvinner, sier Folkedal.

NJFFs egen kvinnesatsing «Opptur – jenter, jakt og fiske» tar sikte på å gi jenter egne kurs og aktiviteter, blant annet i jakt og fiske, skytekvelder for kvinner, opplæringsjakt og kurs i partering og tilbereding.

Nettverk i fylkene.

Hvert fylkeslag i NJFF har sin egen kvinnekontakt, som jobber for å stimulere til aktivitet og koordinere foreningens virksomhet.

NJFFs fylkeslag i Oslo har 5176 medlemmer. Av disse er 630 kvinner, noe som representerer en økning på rundt 100 fra i fjor.

– Jeg synes dette er veldig gledelig. Jakt og fiske er aktiviteter som burde appellere til begge kjønn, selv om det tradisjonelt har vært mannsdominert, sier Olaf Schjøll som er fylkessekretær i NJFF.

Totalt har NJFF 108 400 medlemmer på landsbasis. Av disse er 11 100 kvinner.

Er du jente og interessert i jakt, får du mer informasjon hos NJFF.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse