ANNONSE
Annonse

Flere medaljer enn medlemmer

Kickboksere fra Pointfigher drar til VM i Tyrkia med gullambisjoner.

Tom Erik Steinsland deltar i VM for første gang. Ina Grindheim har vært med flere ganger.

Kickbokserklubben Pointfighter på Frysja er ikke stor, men likevel har de fem landslagsutøvere som skal delta under verdensmesterskapet i Tyrkia til helgen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SOGNSVANN: Etter oppstarten i januar er det nå 25 medlemmer i klubben. Fem av kickbokserne ble tatt ut for å representere Norge i VM i Pointfighting i Tyrkia neste uke.

- Vi har flere internasjonale medaljer enn medlemmer, sier Ida Abrahamsen, som tidligere har tatt EM-gull og VM-bronse.

Satser på medalje

Erik Brødreskift (89kg), Ina Grindheim (-65), Tom Erik Steinsland (-79 veteran) og Ida Abrahamsen (-60) har alle satt store mål under mesterskapet, mens medaljegrossisten Zsofia Minda Børdal (-70) ikke hadde anledning til å delta i VM.

- Jeg har et hårete mål og satser på å havne blant de tre beste. Jeg har vært med i VM og EM før, men aldri tatt medalje. Men jeg har hatt en god sesong i år og i teorien kan alle slå alle i VM, sier en offensiv Erik Brødreskift, som er 81 kilo og stiller i 89-kilosklassen.

- Jeg er kjappere enn motstanderne, men før desto mer juling om de får inn slag, ler han.

LES OGSÅ: Danner ny kickbokserklubb på Frysja

De to mest profilerte deltakerne, Ida Abrahamsen og Ina Grindheim, sikter også høyt.

- Jeg går for gull. Jeg har to VM-bronser fra før og nå ønsker jeg minimum en sølvmedalje. Men det er jo dumt og si seg fornøyd med en finaleplass, sier Ina Grindheim.

- Det er ekstremt mange gode utøvere i min klasse, så jeg må ta en kamp om gangen. Men jeg er bedre rustet og forberedt enn tidligere mesterskap, sier Ida Abrahamsen.

Veteranklassen

Tom Erik Steinsland (41) har aldri deltatt i VM eller EM før, men ble i fjor tatt ut for å representere Norge i VM for veteraner.

- Alle trodde grensen var 40 år, men så viste det seg at det var 41 år. Landslagsledelsen beklaget dette, men jeg var med som moralsk støtte til Romania, sier han, og sikter mot medalje.

- Hvordan er det å debutere i VM i en alder av 41 år?

- Jeg vet hva jeg går til, siden jeg har deltatt i flere verdenscuper. Men det å representere Norge med flagget på brystet blir stas. Jeg satser på medalje, sier han.

LES OGSÅ: Stiller kvinnesterke i VM i Tyrkia

Alle fire er også instruktører i klubben, og de håper på at flere ønsker å trene kickboksing på Frysja.

- Vi har høyest kompetanse i hele Norge når det kommer til pointfighting, og har de beste instruktørene i hele verden, sier Erik Brødreskift.

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse