Flere til legevakt etter russeslagsmål

Én er pågrepet for vold, og en sjåfør er fratatt førerkortet etter overlast.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.05.2017 kl 08:39

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GAUSTAD: Natt til mandag ble nok en travel russenatt for politiet. Halv fem rapporterte lovens lange arm om at de prøvde å roe gemyttene både på Gaustad og Alnabru.

«Da vi kom til Gaustad viste det seg at flere russ var utsatt for vold og tatt med til legevakt. Politiet oppretter sak på disse forholdene,» skrev de på Twitter klokken fem mandag morgen.

Senere ble en involvert buss stanset. Én person pågrepet for vold, og bussjåføren fikk beslaglagt førerkortet sitt på grunn av overlast i bussen.

Politiet har ikke oversikt over hvor mange som ble utsatt for vold ved McDonald's på Gaustad, men til NTB sier operasjonslederen at det var mange busser tilstede og mye bråk. Blant annet skal det ha blitt slått med flasker.

– Det er siste helga før 17. mai, midtuke-17. mai, det er typisk at en del russ da drikker litt mye og det blir en del amper stemning. Vi har brukt mye ressurser i natt på å roe ned stemningen flere steder, på å sende dem hjem og som her, opprette sak, sier operasjonleder Tor Gulbrandsen til NTB.

Slåssing på Grefsenkollen

Fredag festet flere russebusser på Grefsenkollen.

Der skal det også ha vært slåssing mellom russ fra flere busser. Bussene ble stoppet på vei ned fra Grefsenkollen, og der fant man russ med skader som vitnet om at de hadde slåss.

En russ stakk av da han skulle behandles av ambulanse.

Vill russefest i fraflyttet hus

Natt til søndag ble et tomt bolighus på Korsvoll gjenstand for russefeiring. Over hundre russ skal ha festet i, og på taket av, huset.

Politiet fortalte Nordre Aker Budstikke at de måtte kutte strømmen for å få bortvist alle de festende ungdommene. Les mer om hendelsen her.

LES OGSÅ:

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse