Flertall for Kapellvei-stenging

Flertall for Kapellvei-stenging

Fra venstre: Erik Skei, Tone T. Dahl (Ap), Marius Brustad (ass. rektor), Bent Gether-Rønning (H) og Gry Halland (hovedverneombud) som vil stenge Kapellveien på Grefsen. FOTO: Arkivfoto: Karl Andreas Kjelstrup

Venstre, Ap og SV har i dag blitt enige om at den beste løsningen er å stenge Kapellveien forbi Grefsen Barneskole, forteller SVs Heidi Rømming.

Tekst:

Publisert:

GREFSEN: I morgen skal «nye» Grefsen Barneskole formelt opp i bystyrets byutviklingskomité, men allerede i dag er flertallet med SV, Ap og Venstre enige.Stenging det beste!

– Kapellveien må stenges forbi skolen – det er det er det beste alternativet i reguleringsplanen for «nye» Grefsen Barneskole. En av grunnen til at vi går inn for den løsningen, er blant annet at utearealene for skolen i utgangspunktet er knappe. Ved å stenge veien forbi skolen, vil ikke minst idrettsbanen bli et mer tilgjengelig og naturlig uteområde for skolen. I tillegg kan en stenging også muligens være med på å gjøre det grønne arealet øst for idrettsbanen – den såkalte «forhagen» mellom de eldste gule bygningene og Kapellveien – mer tilgjengelig som uteområde, sier SVs Heidi Rømming, som roser både Grefsen FAU (Foreldrenes Arbeidsutvalg), bydel og naboer.

LES OGSÅ: - Ikke bilvei gjennom skoleområdet

Ny busstrasé, sløyfer og plan

– Det lokale, flotte engasjementet i denne saken har klart vært med på å bringe flere fakta og nyanseringer på bordet. Det setter SV stor pris på, sier Rømming.

En stenging av Kapellveien vil bety at blant annet bussen må få annen trasé.

– SV, Ap og Venstre har også blitt enige om at bystyret ber byrådet om å lage plan for bringe- og hentesløyfe øst for skolen, samt at bystyret ber byrådet lage en plan for å trygge skoleveien i hele Grefsens inntaksområdet. Men det arbeidet får byrådet ta tak i etter hvert – det er viktig nå at det ikke blir noen forsinkelser av selve bystyrebehandlingen av reguleringsplanen – som etter planen skal opp 24. mars, sier Rømming.

FAU Grefsen har også vært i kontakt med Samferdselsetaten, om nettopp en trafikkplan for Grefsen Barneskole.

BLI FAN AV NORDRE AKER BUDSTIKKE PÅ FACEBOOK!

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!