Flest forhåndsstemmer på UiO

- Det er praktisk å kunne gå i "kantina" og forhåndsstemme. Har ikke lyst til å si hvilket parti jeg stemmer på. Egentlig så tviler jeg litt ennå, men har på en måte bestemt meg. Det har forresten ikke vært lett å sette seg inn i bydelspolitikken, føler jeg ikke vet nok om den, sier student Guro Fuglesteg (21) fra Vinderen.

Universitetet på Blindern har tatt i mot flest forhåndsstemmer i bydelen. Sammenlignet med hele Oslo har bare Rådhuset mottatt flere.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.09.2007 kl 09:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Det var kø langt ut av døra til "Fredrikke" av folk som ville forhåndsstemme på UiO forrige fredag. Foto: Kristin Tufte Haga

Blindern: Nordre Akers valgleder, Anita Rønning, er godt fornøyd med bydelens forhåndsstemming. Særlig ved Universitetet (UiO).

- Studentene har vært flinke til å forhåndsstemme, både med utenbys- og innenbysstemmer. Men også mange andre har benyttet UiO som valgplass, sier Rønning.

Mange forhåndsstemmer

Til og med kommunalminister Åslaug Haga er observert som forhåndsstemmer ved UiOs urner.

Rådhuset er likevel det stedet flest folk har forhåndsstemt. I forrige uke hadde hele 8442 personer avgitt sin stemme på Rådhuset.

- På samme tid hadde 2748 personer forhåndsstemt ved UiO. Til sammen for hele Oslo var antallet forhåndsstemmer da nesten 34 000, forteller bydelens valgansvarlige.

Ved Ullern bydelsadministrasjon var det i forrige uke avgitt færrest forhåndsstemmer i Oslo – bare 361.

Eldre til bydelen

- I bydelsadministrasjonen har det også vært mulig å avgi forhåndsstemmer. Det har vært en ganske stor andel eldre som har søkt hit. Her går det ikke så fort som i et ordinært stemmelokale, og lurer man på noe så er det folk tilgjengelig for spørsmål, forteller Rønning.

Og forhåndsstemme-urnene har blitt fraktet trygt og godt til rådhuset i forskjellige intervaller.

- To personer har sammen bragt urnene til Rådhuset – i drosje.

Bydelspolitikerne mer kjent- Det har vært en utfordrende periode, men veldig gøy også. Dette er jo en helt ny måte å stemme på – med direktevalg. Jeg tror direktevalget har vært med på å gjøre folk mer kjent med de forskjellige bydelspolitiker-alternativene. Og det er jo bra, sier Rønning.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse