Flytt inn i Peder Ankers jaktslott

Den store peisen i stuen er den originale fra da bygningen ble bygget på 1800-tallet.

Et jaktslott fra 1807 på Brekke kan bli din nye bolig.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

- En sjelden og meget elegant bolig med god atmosfære og arealeffektiv planløsning, sier eiendomsmegler Terje Tinholt.

Se bildet større

Eiendommen i Kjelsåsveien 186 er et vakkert skue.

Brekke/Korsvoll: - Det sies at dette jaktslottet var noe av det kjæreste Peder Anker eide, forteller eiendomsmegler hos Nordvik & Partners, Terje Tinholt.

Peder Anker (1749-1824) var norsk statsmann og godseier som samlet Nordmarksgodset. Hans mest kjente eiendom var Bogstad gård. Bygningen i Kjelsåsveien 186 benyttet Anker som jaktslott. Senere ble bygningen brukt som administrasjonsbygning for Brekke bruk. Den herskapelige bygningen er seksjonert inn i to leiligheter, og en av disse er nå til salgs for 6.790.000 millioner kroner.

- Dette er en fornem bygning som er vakkert plassert på en utflating. Tidligere skrådde eiendommen noe nedover, men nå er den planert ut med en hage, sier Timholt.

Leiligheten med et bruttoareal på 214 m2 har blant annet tre soverom, to bad, vaskerom med utgang til gårdsplass, kjøkken med spiseplass, stue og spisestue. Direkte utgang til terrasse og hage er heller ikke å forakte, men det mest spesielle ved selve leiligheten er sannsynligvis peisen i stuen;

- I stuen er den originale gigantpeisen intakt. Den er så stor at den ble brukt til å steke hele dyr på under Peder Ankers tid, forteller Tinholt.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse