Flyttemelding!

Nytt og gammelt: Administrasjonen flytter fra gamle lokaler i nytt bygg (bak) til nye lokaler i et gammelt bygg (foran).

Fra 1. mars har bydelsadministrasjonen, bestillerkontoret og helsestasjonen ny adresse i Nydalen.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Nytt og gammelt: Administrasjonen flytter fra gamle lokaler i nytt bygg (bak) til nye lokaler i et gammelt bygg (foran t.h.).

Se bildet større

Moro: Anne Keddy og Turid Andersen fant den tyngste esken.

Se bildet større

Snart historie: F.v.: Rune Aunli, Anne Keddy, Turid Andersen, Mona Taasen og Astrid Johansen (foran) i den gamle resepsjonen.

Se bildet større

Mye skal flyttes når bydelsadminstrasjonen skifter hus. Turid Andersen (t.v.), Anne Keddy og Rune Aunli tar i et tak. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Nordre Aker: Fra mandag finner du ikke lenger Nordre Akers bydelsadministrasjon over Rimi og restauranten i andreetasje i Torgbygget i Nydalsveien 33. Bydelsdirektør Mona Taasen har nemlig pakket sakene og tatt med seg de ansatte til den andre siden av Akerselva.

Gammelt-nytt

Bydelsadministrasjonen har holdt til tvers over gata for BI siden 2004, men bygget de nå flytter inn i, i nummer 21, har i følge Oslo Byleksikon en lengre historie.

Det røde mursteinshuset på vestsiden av Akerselva er nemlig gamle Bakke Kornmølle, oppkalt etter Bakkehaugen gård. På samme sted oppførte vekkelsespredikanten Hans Nielsen Hauge den første mølla i 1811, som han solgte videre i 1824. I 1852 ble det bygget en ny mølle, og etter branner i 1900 og 1924 ble moderniseringsarbeid utført av firmaet Peter Larsen, som førte fram til dagens bygg. Bjølsen Valsemølle kjøpte Nydalsveien 21 i 1932, og fra 1941 tok møllevirksomheten slutt da Christiania Spigerverk overtok huset. I senere år er det eiendomsutvikleren Avantor som har eid bygget, som nå altså skal leies ut til bydel Nordre Aker.

Vil merkes

– Postadressen, e-postadresser, telefon- og faksnummer blir som før. Det befolkningen vil merke er at flere tjenester blir samlet på ett sted. Fra mandag vil man finne administrasjonen, bestillertjenesten og helsestasjonen under samme tak, sier bydelsdirektør Mona Taasen.

Sammen med Toril Bjerche regner hun raskt ut at i underkant av 100 mennesker vil få arbeidsplass i de nye lokalene. Det nye bygget skal være økonomisk mer effektivt enn de gamle lokalene.

Også BU-leder Egil Ihlen (H), som er å treffe i bydelsadministrasjonen hver mandag, har pakket ned kontoret sitt.

– Her går mye av leien til korridorer, og det er lite lønnsomt for bydelen, sier han.

Ihlen er spent på hvordan den nye BU-salen blir seende ut. Om én måned skal bydelsutvalget nemlig holde sitt første møte i Nydalsveien 21.

– Men det spørs om det blir like romslig som det vi har vært vant med her, sier han.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse