Flyttet til Ullevål

Studierektor Anette Koppang mener de nye lokalene har alt å si. Foto: Elisabeth Wang

Norsk Akupunkturskole stortrives i nye og funksjonelle lokaler ved Ullevål stadion. Nå venter de bare på godkjenning som offentlig høyskole.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.11.2007 kl 09:25

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Norsk Akupunkturskole fått en studentklinikk de er stolte av.

Se bildet større

Studierektor Anette Koppang mener de nye lokalene har alt å si. Foto: Elisabeth Wang

Ullevål: - Vi har kommet langt, veldig langt, siden jeg startet på 70-tallet. Vi har dyktige lærere som er tilknyttet høyskoler og universtitet i Oslo, samarbeid med utenlandske forskere og med universiteter både i England, Australia og Kina. Akupunktur som behandlingsform har fått en helt annen plass innenfor helsevesenet, en utvilkling jeg har vært så heldig å få lov til å være med på, sier studierektor Anette Koppang.

Et steg foran

Norsk Akupunkturskole, som per i dag har 250 studenter, opprettet akupunkturutdanning for søkere med helsefaglig utdanning i 1984 og har siden den gang vært i stadig utvikling. I 1999 inngikk Norsk Akupunkturskole et samarbeid med Encefalon, høgskole i grunnmedisin, og igangsatte en 5-årig deltidsutdanning i akupunktur med grunnmedisin, for søkere uten helsefaglig utdanning, og første kull med denne studieretningen ble ferdig uteksaminert i 2004.

- Samarbeidet med Encefafalon, som nå ligger rett over gangen for oss, betyr mye både for de ansatte og for studentene. Samarbeidet har vi hatt siden vi holdt til i lokalene nede i byen. Det er også definitivt en del av vårt overordene mål om å utvikle akupunkturstudiet til høyskolenivå. Vi har i alle år strukket oss for å innfri nøyaktig de samme kravene som blir stilt en offentlig høyskole, påpeker Koppang.

Pasientkontakten

Norsk Akupunkturskole opprettet egen studentklinikk for skolens studenter i 2002, da i St Olavsgate. Nå er de glade for nye og bedre lokaler ved Ullevål stadion hvor pasienter får den hjelpen de trenger til redusert pris.

- Denne praksisen for studentene mener jeg er en svært viktig del av utdannelsen. Det handler om kontakten mellom akupunktøren og pasienten, hvor studentene hele veien får kyndig veiledning av erfarne klinikkakupunktører, opplyser Koppang.

Akupunktørstudentene har i tillegg god tid til hver enkelt pasient og er dyktige på veiledning og oppfølging.

- Det at studentklinikken tilbyr sine pasienter redusert pris vil ikke si at dette er noe dårligere behandling enn hva man elles ville fått. Tilbakemeldingene vi har fått så lang tyder på at pasientene er svært fornøyde med denne klinikken hvor de opplever at de blir tatt på alvor og hvor det tas god tid til hver enkelt, sier Koppang.

Akupunkturskolen holder i tillegg kurs for jordmødre i fødselsakupunktur samt fordypningskurs i muskel- og skjelettakupunktur beregnet på NAFO-akupunktører.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse