Fnyser av byrådets romfolk-plan

Tirsdag ettermiddag lanserte byrådet tiltak for å bedre situasjonen i kjølvannet av tilreisende bostedsløse. FOTO: NORDRE AKER BUDSTIKKE

– Vi må ikke havne i en situasjon der Oslo blir kjent over hele Europa som en by med alle fasiliteter tilrettelagt for alle ved adkomst, kommenterer Eirik Lae Solberg (H) om byrådets ferske 11 punkts tiltaksplan for tilreisende bostedsløse - som romfolk.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.05.2017 kl 13:31

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: Eirik Lae Solberg, leder for Oslo Høyres bystyregruppe, vil ikke kalle byrådets 11 tiltak for bostedsløse med tilhørende problemstillinger, for en reell tiltakspakke, men en lang rekke med selvfølgeligheter og tiltak som i stor grad allerede er blitt varslet.

– Eller som allerede gjennomføres. Byrådet tar ikke inn over seg alvoret i dagens situasjon med stadig flere tilreisende. Forholdene vi i dag ser, for eksempel ved Sinsenkrysset, løses ikke med forskningsprosjekter, vurderinger og utredninger, men med effektive tiltak som gir umiddelbar effekt, sier Lae Solberg til Nordre Aker Budstikke.

Planen ble lansert tirsdag ettermiddag denne uken.

HER KAN DU LESE ALLE 11 TILTAKENE BYRÅDET LA FREM TIRSDAG ETTERMIDDAG

Hva ville Høyre gjort?

– Vi ville innført et forbud mot tigging, noe som forhåpentligvis ville redusert problemene med tilgrising. Vi ønsker også etableringen av et innsatsteam på kanskje 15-20 personer som i samarbeid med politiet kan hindre etableringen av leire i de mest utsatte områdene, sier høyrepolitikeren videre.

Se bildet større

Høyrepolitiker Eirik Lae Solberg, fra tidligere besøk i romleir ved Kringsjå. FOTO: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

LES OGSÅ: Fra Rådhuset og rett i romleiren!

EØS

I tillegg trekker han frem byrådslederen henvisning til EØS avtalen.

– Toppen av ansvarsfraskivelse er når Raymond Johansen ber om at Norge skal reforhandle EØS avtalen for å kompensere for byrådets egen handlingslammelse og uvilje mot å innføre tiggeforbud i Oslo.

– Vi skal selvfølgelig hjelpe mennesker i nød for å hindre helseskader, men vi må ikke havne i en situasjon der Oslo blir kjent over hele Europa som en by med alle fasiliteter tilrettelagt for alle ved adkomst. Det vil føre til økt tilstrømming, mener Lae Solberg.

Frp

Frp er heller ikke imponert av byrådets 11 tiltak.

– Tigging og det den fører med seg er ingen ny utfordring for Oslo, men det er en stadig eskalerende utvikling. Stadig flere områder tilgrises til store kostnader og ressursbruken til kommunen eskalerer i takt med utfordringene. Det byrådet foreslår i sine 11 tiltak vil i det store og hele gjøre vondt verre og legge til rette for at enda flere reiser til Oslo, mener Frp og Tommy Skjervold, bystyremedlem Oslo FrP,
i pressemelding..

– Dessverre viser både rapporten og byrådets tiltak at situasjonen for Oslos skoger og parker vil bli langt verre i tiden som kommer.

– Det er positivt at byrådet sier de vil vurdere meldeplikt. Dessverre ser vi at byrådet bare vil «vurdere» dette. Det er altfor lite ambisiøst og gjør at dette iallfall ikke er noe som vil hjelpe denne sommeren. Oslo FrP er klare på at det er et forbud mot tigging som må til, og det er også nettopp det politiet selv ber om.

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse