Folk gir blaffen: Camper, fisker og bader i Oslos drikkevann

Nå har kommunen hugget ned trærne langs Maridalsvannet for å se forseelsene.

 

Det har vært flere enn 100 brudd på reglene ved Maridalsvannet bare i år. Nå har kommunen fjernet alle trær langs et godt strekke av Maridalsvannet "for å se bedre".

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.11.2013 kl 17:06

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

FOTO: Arkivfoto

MARIDALSVANNET: Det er kanskje ikke rart. Tallene fra Vann- og avløpsetaten så langt i år viser at veldig mange gir blaffen i de strenge reglene som gjelder for og ved Oslos drikkevann, Maridalsvannet øverst i Akerselva.

Mens andre har ventet i mange år på en reguleringsplan for både Solemskogen og Sørbråten, med tanke på at stedene er såkalte «nedbørsområder» til Oslos drikkevann, og at det derfor må være strenge regler for både utbygging og bosetting i nevnte områder, synes andre det er helt greit å både bade, fiske og campe ved vannet.

Det til tross for at vannet stort sett er inngjerdet og at det er skiltet flere steder, også på engelsk på noen av skiltene, om at det ikke engang er lov å oppholde seg langs vannkanten. I hvert fall vår, sommer og høsttid. På vinterstid åpnes portene for skigåing over vannet.

Flere enn 100 hendelser i år

- Så langt i år har Vann- og avløpsetaten registrert 36 hendelser med ulovlig bading, 22 tilfeller med ulovlig fisking og 43 har drevet med ulovlig camping, kan informasjonsrådgiver i Vann- og avløpsetaten, Tone Spieler fortelle.

Les også: - Friområdet har blitt et toalett

Rensket opp

Kommunen har hugget en del trær øverst ved Maridalsvannet. Dette har blitt gjort på oppfordring fra Vann- og avløpsetaten. Noen av trærne var råtne, mens noen trær skygget for utsikt fra vår driftsstasjon i nærheten. Dette vil gjøre det lettere for oss å se uønskede hendelser ved drikkevannet, legger Spieler til.

Les også: Må flytte fra leirene ved Sognsvann

Anmeldes og bortvises

Driftsleder i vann- og avløpsetaten, Rune Larsbråten, kan fortelle at alle badere og fiskere blir anmeldt.

- Campere blir i utgangspunktet bortvist. Uten at jeg har de eksakte tallene fra tidligere år foran meg, kan jeg si at antall ulovlige hendelser i og langs vannet, er noe stigende, sier Larsbråten.

Larsbråten forteller videre at det er politiet som eventuelt bøtelegger og følger opp, etter at etaten har anmeldt sakene, og at eventuelle bøter varierer i størrelsesorden fastsatt av politiet.

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse