Folk gremmes over dårlig asfalt

Maridalsveien, innover i Maridalen, 10. april 2018. FOTO: NORDRE AKER BUDSTIKKE

– Vi som driver med kjøreopplæring får nesten ikke gjort annet enn å lære elevene å ikke kjøre i hull, sier oppgitt sjåførlærer.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.04.2018 kl 11:56

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

MARIDALEN: Det har vært skrevet mye om Grefsenveien, og dårlig asfalt. Dekk og felger har gått ad undas i veien, og Sporveien har punget ut med erstatninger.

Nordre Aker Budstikke har også siste tiden fått flere henvendelser fra lesere som er oppgitte over forholdene i Maridalsveien, innover i Maridalen. Fra både bilister, syklister og folk som gjerne går innover i dalen på rulleski. Det meldes om hull og sprekker i asfalten.

Rister i rattet

Senest søndag opplevde bilist å dumpe rett ned i et stort hull i veien.

– Det rister nå i rattet etter å ha kjørt i hull i Maridalsveien. Bilen skal inn på verksted onsdag, forteller en leser.

Må lære elevene å svinge unna hull

Og ikke minst er det vel de som har arbeidet sitt på og langs veien, som kanskje merker asfaltforholdene mest.

– Det er forferdelige forhold langs blant annet Maridalsveien, men også andre steder ellers i Oslo, også i Oslo sentrum. Vi som driver med kjøreopplæring får nesten ikke gjort annet enn å lære elevene å ikke kjøre i hull, det er vanskelig å lære bort hvordan man skal ha en riktig og trygg plassering i veibanen, for da kjører man bare i stykker hjul og biler, sier innehaver av Kjelsås Trafikkskole, Kenneth Hverven.

Han fortsetter:

– Jeg ser med forferdelse frem til vi begynner med MC-opplæring til neste uke. Det er rett og slett blitt farlig og ferdes i og ved veiene i Oslo, på grunn av hull og sprekker i asfalten.

Nå skal det sies at Hverven har en noe spesiell og også lav kjøreskolebil, nemlig en Porsche.

– Den er jo selvfølgelig lavere enn vanlige biler. Men jeg kjører også ellers en jeep, og jeg må svinge like mye unna hull og sprekker i asfalten, eksempelsvis innover i Maridalen, med den, for å unngå å ødelegge bilen, legger han til.

Se bildet større

Det blir lapping, forteller Bymiljøetaten, men ikke noe ny asfalt på en stund i Maridalsveien. FOTO: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Ingen ny asfalt

Vi har spurt Bymiljøetaten om det er noen ekstra planer fremover for asfalten i Maridalsveien, innover i dalen.

– Maridalsveien blir vurdert opp mot alle andre veier i Oslo som har behov for ny asfalt. Disse veiene blir vurdert ut fra hvilken standard, trafikkmengde og hva slags trafikk som trafikkerer veien. Maridalsveien står foreløpig ikke på listen over planlagt asfaltering i 2018, men vi vil selvfølgelig lappe det som måtte være av hull, svarer Monika Thorud Olsen, presseansvarlig i Bymiljøetaten.

VG har også 10. april beskrevet dårlige norske veier som ikke tålte den kalde vinteren:

– En normalvinter har vi gjerne drevet lapping av veier jevnt og trutt gjennom januar, februar og mars, men denne vinteren har vi ikke kunnet gjøre det. Derfor har vi mye å ta igjen, sier seksjonssjef for veiforvaltning Joakim Hjertum i Oslo kommune til VG, videre at det nå i Oslo er åtte lappebiler ute og reparerer asfalt i hovedstaden - her kan du lese hele saken i VG.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse