– Folk tenker ikke på meg som morsom

DJEVELSK: "The Devil Wears Prada", inkludert forbildet Meryl Streep, representerte et voksent gjennombrudd for Anne Hathaway.

Før var hun mest søt. Nå vil Anne Hathaway (25) være smart og morsom.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

I SKUDDET: Anne Hathaways Hollywood-debut kom med "The Princess Diaries"-filmene

Se bildet større

PRISBELØNT: I Ang Lees "Brokeback Mountain" framstilte Anne Hathaway Jake Gyllenhaals offisielt utkårede.

Se bildet større

FORTRYLLENDE: Anne Hathaways "girl next door"-stempel ble ikke noe mindre av "Ella Enchanted".

Se bildet større

RADARPAR: Anne Hathaway skal ha lært mye av motspiller Steve "The Office" Carell under arbeidet med "Get Smart".

Se bildet større

KANSKJE EN GANG: Anne Hathaway utelukker ikke at hun vil gjøre som rollefiguren sin – pynte på utseendet med plastisk kirurgi.

Se bildet større

SMART SPION: Anne Hathaway holder stort sett maska som Agent 99 i actionkomedien "Get Smart", klar for norske kinoer 5. september.

Anne Hathaway snakker mye og ler mer. Om hun prøver å kvitte seg med "girl next door"-imaget på lerretet, er det høyst intakt når hun besøker London for å selge inn spionkomedien "Get Smart" (norgespremiere 5. september).

– Jeg kan knapt tro at jeg får fortsette å jobbe. Det er så spennende. Å få oppdrag og bli spurt om å prøve ting du ikke har prøvd før: Det er spennende, gjentar hun og samler sine lange ben under seg i ørelappstolen.

I "The Princess Diaries" (2001) var hun søt. I "The Devil Wears Prada" (2006) var hun obsternasig. Nå viser Hathaway sine humoristiske sider.

Improvisert

– Folk tenker ikke nødvendigvis på meg som morsom. Men du vet, som skuespiller gjør du bare ditt beste. Du prøver å ta instruks som best du kan, og du prøver å representere manuset slik du mener det bør være. Resten handler mye om redigering, hevder hun.

Da skader det ikke å ha durkdrevne krefter på lag. Mens regien er ved Peter Segal, kjent for sitt samarbeid med Adam Sandler, er nærmeste motspiller Steve "The Office" Carell.

– Siden dette var mitt første sveip innom improvisasjon, kunne jeg ikke ha en bedre person å jobbe med. Steve snakket mye om "friheten til å mislykkes". Hvis jeg prøvde noe som ikke fungerte, begynte verken Pete eller han å se på klokka av den grunn. Alle var så tålmodige og elskverdige.

Smigret

Ifølge Carell etablerte Hathaway seg på settet ved å fortelle "verdens groveste vits", uten at hun ble noe mindre tiltrekkende i hans øyne. Alt i alt er det lett å forstå hvorfor hun snart dukker opp som en berømt parfymeprodusents frontfjes.

– Gosh, jeg ble helt himmelfallen da de kontaktet meg. De kom til meg og sa: "Vi har akkurat spurt Kate Winslet, og tenkte på deg i neste omgang. Hva tror du?" Jeg visste knapt hva det dreide seg om, sa bare ja. Jeg klyper meg ennå jevnlig i armen med tanke på kvinnene de har brukt tidligere. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er veldig smigrende.

Skjønnhet er tema også i "Get Smart". Hathaway-figuren Agent 99 har måttet gjennomgå en serie plastiske operasjoner for å kunne ferdes undercover blant tvilsomme østeuropeere.

Er hun selv villig til å gå den veien for å tekkes Hollywood etter hvert som hun blir eldre?

– Noe av det beste med å være 25 er å kunne være ignorant. Så jeg kommer til å late som om jeg ikke skjønte den, sier hun, men legger kvikt og lattermildt til:

– Jeg er sikker på at det vil melde seg. Som alle jenter tenker jeg: "Gud, det der var ikke der i går, hva skjer?!" Inntil videre prøver jeg å gjøre sunne valg i livet mitt. Iblant lykkes jeg, iblant lykkes jeg ikke. Det må være lov i min alder.

Lykkelig

Neste utfordring er "Rachel Getting Married" med Debra Winger. Det blir nesten som å spille mot Meryl Streep igjen, skal vi tro Hathaway.

– Noe de har felles, er dedikasjonen til sannhet i prestasjonene. Hvis jeg kan utvikle meg til en kunstner som søker det i enhver situasjon, i alle roller og sjangrer, slik de gjør, da ville jeg være verdens lykkeligste.

Straks står promoavdelingen i døra med krav om "siste spørsmål". Hva med å få høre den vitsen?

– Ha-ha, det vil du ikke, sier Hathaway.

– Det får i så fall bli på puben etterpå!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse