ANNONSE
Annonse

BI-studenter på sitt første hopprenn i nye Kollen

Folkets nye bakke

Familien Svendsen fire av publikummerne som vurderer tilbakekomst til neste års Ski-VM. Foto: Anders Jørstad

Utvekslingsstudenter fra BI overvar sitt første hopprenn og så at Anette Sagen fløy seg inn i historiebøkene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.03.2010 kl 08:45

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

HOLMENKOLLEN: Knappe døgnet etter hoppingen i Kontinental Cup i Japan, satt Sagen på bommen klar for innvielse av nye Holmenkollbakken onsdag kveld. Med premièrenerver og jetlag i hodet, ble 106,5 meter det offisielle åpningshoppet som skriver seg inn i historiebøkene.

Historiske brøl

Støyen rundt tirsdagens prøvehopping var erstattet med Kollenbrøl under åpningsrennet, der om lag 6000 skuelystne møtte opp for å ta verdens mest moderne hoppanlegg i nærmere øyesyn.

Utvekslingsstudentene Marielle Pacqetet og Pirre Andrault fra Frankrike, og Cecilia Wikman fra Finland, overvar sitt livs første hopprenn denne kvelden. Alle tre syntes det nye anlegget var stort og vakkert, og de var store fan av at en kvinne fikk sette utfor først. Samtidig som de heiet på de tjue norske hopperne, erfarte de at publikumstilværelsen i Kollen kunne være en kald opplevelse.

– Dårlig avgjørelse

Andre Endresen med kona Beate og ungene Christoffer (15) og Rikke (13) kjente også sin besøkelsestid denne kvelden. Slik som mange andre, har tobarnsfaren bare superlativer å gi nye Kollen – med unntak av tirsdagens prøvehoppere.

– At Sagen ikke fikk være den første hopperen, synes jeg er veldig dårlig, mener han. At arrangørene sier prøvehoppingen er gjort ut ifra tekniske hensyn, mener han «ikke holder mål».

LES OGSÅ: Nå hoppes det i Trollbakkene

Hoppveteranen Stein Haugan, som selv tok sats fra hoppkanten i Kollen på 60-tallet, mimret og sammenliknet fra tilskuerplass:

– Den gang hoppet vi mye høyere. Men med den mindre bratte formasjonen bakken har i dag, driver hopperne nærmere bakken og flyr bedre, mener han.

Les mer om nye Holmenkollen på Akersposten.no

BLI FAN AV NORDRE AKER BUDSTIKKE PÅ FACEBOOK!

 

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse