For dårlig dekning på skolen

Mobilmaster settes opp på pipa på Ullevål skole

Dårlig: For dårlig mobilddekning ved Ullevål skole - mobilmaster på gang. FOTO: ARKIV/KARL ANDREAS KJELSTRUP

Utdanningsetaten har bedt om bedre mobildekning på Ullevål skole, og mobilmaster er på gang.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.02.2013 kl 15:11

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

ULLEVÅL: Ullevål skole - med nesten 570 elever - har får dårlig mobildekning. Det vil Utdanningsetaten gjøre noe med, og mobilmaster er på gang.

- Utbedringen på Ullevål skole skjer etter anmodning fra Oslo kommune ved Utdanningsetaten. Bakgrunnen er at mobildekningen på skolen vurderes som for dårlig. Det påpekes bl.a manglende sikkerhet for skolens ansatte og elever når dekningen ikke er tilstrekkelig, ifølge informasjonssjef i Telenor, Knut Sollid, og som legger til at det er "enighet" om at antennene skal plasseres på en av skolens piper.

Strålerisiko?

Plasseringen skal også være godkjent av byantikvaren.

Det det dreier seg om er 3G-dekning.

Men hva med strålerisiko?

- Antennene som skal plasseres her vil gi svært lav «stråling» nede på bakken/skoleplassen og inne i klasserommene. Antenner som dette sender nemlig mesteparten av effekten horisontalt, som i en sammenklemt trakt. «Stråleverdien» fra antennene vil være mindre enn 1/50.000-del av grenseverdien som Statens strålevern pålegger mobiloperatørene å følge, ifølge Sollid.

- Under gjeldende grenseverdier

Statens Strålevern forteller også om "svært lave" strålenivåer.

 

- Strålevernet har sammen med Post- og teletilsynet gjennomført målinger ved en rekke slike antenner plassert på ulike steder i Norge, blant annet på skoler og i barnehager. Målingene viser at strålenivåene generelt er svært lave, sier Sindre Øvergaard, fungerende seksjonssjef i Statens Strålevern.

 

- Ved Ullevål skole, og hvor antennene skal plasseres på taket, vil strålenivåene både i etasjene under antennene og utendørs på bakkeplanet være lave, og langt under gjeldende grenseverdier. Strålevernet er ikke bekymret for strålenivåene og mener antennene trygt kan plasseres på taket av skolen, legger Øvergaard til.

Hvor er det plassert mobilmaster i Norge? Det kan du finne på Post- og teletilsynet sin tjeneste "Finnsenderen".

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse