For en femmer får de bussbillett, lunsj og konsert

Antonio Abalos Castillo fikk besøk av niesen fra Malaga, og tok niesen med på en av Ruters Uspesifiserte Reiser, søndag til Brekkedammen. FOTO: KATARINA POENSGEN

Men de aner ikke hvor de skal. For det er det Ruter som bestemmer.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.06.2015 kl 08:41

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Martine Warten og Silje Marie Brattball var veldig fornøyde med opplegget. FOTO: KATARINA POENSGEN

Se bildet større

Fire busser fraktet deltakerne fra Lillestrøm til Kjelsås hvor det var konsert og sommeraktiviteter. FOTO: KATARINA POENSGEN

Se bildet større

Det ble servert boller og kaffe underveis. FOTO: KATARINA POENSGEN

Se bildet større

Ruter ville vise frem de ukjente sommerperlene. FOTO: KATARINA POENSGEN

Se bildet større

FOTO: KATARINA POENSGEN

Se bildet større

Det var artisten Truls som underholdt deltakerne. FOTO: KATARINA POENSGEN

Se bildet større

Karen Sletten Henriksen kunne tenke seg å være med på en av Ruters uspesifiserte reiser neste år også. FOTO: KATARINA POENSGEN

KJELSÅS/BREKKEDAMMEN: Da deltakerne til Ruters Uspesifiserte Reise møtte opp på Lillestrøm søndag klokken 12.00, visste ingen hvor de skulle. Alle detaljer rundt destinasjon og aktiviteter blir nemlig holdt hemmelig fram til ankomst.

Denne gangen hadde Ruter plukket ut Frysja, eller Brekkedammen, rett ved Teknisk Museum. For øvrig siste destinasjon for i sommer.

De uspesifiserte reisene er til en flott pris, bare fem kroner per billett. Og som inkluderer busstur, gratis lunsj, aktiviteter og en gratiskonsert med en kjent norsk artist.

Denne søndagen var det artisten Truls som sang og skapte god stemning blant publikum.

Streetfishing

Det ble også demonstrert «streetfishing», med blant annet jungelkast. En fiskeform som passer bra til fisking i urbane og trange byrom. Selv om det akkurat på Brekkedammen er ganske god plass til jungelkast.

LES OGSÅ Internasjonal pris til Teknisk museum

Øystein Dahl Johansen, kommunikasjonsrådgiver i Ruter, er godt fornøyd med dagen.

– Det ble en flott tur, noen av barna fikk også fisk!

Ukjente sommerperler

Dahl Johansen fortsetter.

– Brekkedammen ble valgt fordi den er ukjent for mange, men en veldig flott og sommerlig destinasjon. Alle de uspesifiserte turene går til og fra en av Ruters 4000 holdeplasser i Oslo og Akershus, sier han.

Dahl Johansen forteller videre at turene er fordi Ruter vil vise fram noe av det holdeplassene har å by på, og for å vise at det er mulig å reise kollektivt til mange spennende steder.

– Turene i år har blitt veldig godt mottatt av de nærmere 500 som har reist med oss.

LES OGSÅ Hjemmelaget tivoli og mye moro

Kristine Simonsen Flo (24)var blant Ruterteamet som tok imot de reisende som ankom via fire store busser på Frysja.

– Ja, det handler om å vise frem de ukjente sommerperlene, sier hun.

Hun legger til at det ikke har vært noen spesifikk aldersgruppe på de reisene heller.

– Det har egentlig vært alt mulig fra små barn til over 80 år. Så her har alle aldre vært med – så det er en del småbarnsfamilier, studenter og par.

Ruter forteller også at de aller fleste som har benyttet seg av tilbudet er nordmenn - og ikke typiske turister fra andre land.

Konsert spesial

Det var i fjor de uspesifiserte reiser ble lansert, med fem turer i juli og august. Men denne gangen ble det gjort en liten vri – så i år heter det "uspesifiserte reiser, konsert spesial".

– Det har vært fire konserter i år. Første konsert hadde vi på Hovedøya med Lars Lillo-Stenberg. Så har vi vært på Ekeberg med Ingrid Olava, og forrige Søndag var vi i Vollen i Asker med Siri Nilsen som spilte, forteller Simonsen Flo videre.

Det er norske artister som gjelder.

LES OGSÅ Vil kjøre Disen-trikken til Kjelsås

Selv om været var noe overskyet denne søndagen, ble det likevel grønn idyll ved Brekke-dammen, og perfekt ramme for sommeraktiviteter.

Både småbarnsfamilier og ungdomsgjenger var med. Noen av ungdommene var Martine Warten (17) og Silje Marie Brattball (17) som begge er fra Gjerdrum, var veldig fornøyde med opplegget.

Buss-quiz

– Det var quiz på bussen på vei ned, og så tror jeg vi skal synge «en bussjåfør» på veien tilbake igjen, smiler Martine fra Gjerdrum, ikke langt unna Lillestrøm hvor bussene skulle gå fra, var turen veldig grei.

De snappet opp tilbudet via sosiale medier. Jentene forsøkte å få plass i fjor, men en misforståelse førte til at det ikke gikk helt etter planen.

– Vi trodde det skulle være en tur til, så vi satt og ventet på at billettene skulle bli lagt ut – men så viste det seg at den forrige turen var den siste.

– Et veldig fint opplegg også for barnefamilier og andre som ikke har så mye penger og kan reise overalt, og noe Ruter bør fortsette med i mange år fremover, oppfordrer Silje.

Martine fortsetter.

– Neste år kunne de kanskje ha forskjellige turer for forskjellige aldersgrupper, noe eget for barn og ungdom. For det var noen av de aller minste som lagde mye "bråk", men heldigvis ikke på bussen vår, gliser jentene.

LES OGSÅ Er du ung, hjemme i sommer og trenger en ferieplan? Se her!

Veldig populært

Niesen til Antonio Abalos Castillo var på besøk helt fra Malaga, og deltok på turen.

– Hun kom i går og vi booket denne turen forrige uke, forteller onkelen.

Castillo sier at de nå bor i sentrum av Oslo, men prøver å utforske byen så mye de kan. Likevel var det ikke en tilfeldig vandring gjennom byen som ledet dem hit.

– Vi hørte om disse turene gjennom venner, forteller Castillo.

Castillo sier at de ikke vært ved Brekkedammen tidligere, men på Teknisk Museum.

– Det er et av favorittstedene våre i denne byen.

Mini-konserten til artisten Truls ble også satt stor pris på.

– Han sang veldig engasjert, vakkert og følelsesladd. Det var en flott opplevelse, sier Castillo.

Karen Sletten Henriksen (60) var en av deltakerne som ventet i spenning på hvor den uspesifiserte turen ville gå – og ble ikke skuffet da bussen stoppet på Frysja.

– På bussen prøvde vi å gjette hvor vi skulle til, og hvem som kom til å underholde. Egentlig trodde jeg vi skulle lenger opp i Maridalen, sier hun.

Sletten Henriksen hadde ikke hørt om opplegget før i år, det var datteren som bor i Kristiansand som tipset henne. Hun reiser gjerne igjen neste år.

– Et veldig positivt tiltak, også med mange unge mennesker og god stemning.

LES OGSÅ

Gira på gatemegling

Kjelsås helt oppe på sølvplassen

40 barn på tenniscamp

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse