ANNONSE
Annonse

For en lykkelig kattehistorie

VANDRER: Katten som dukket opp hos Janne Solvang er identifisert. Shivas historie er både rørende og smått utrolig. Foto: PRIVAT

Denne vakre pusen begynte å vanke hos Janne i sommer. Nå er eieren sporet opp, og historien om katten inneholder en lang reise og jakten på en død bror.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.08.2015 kl 08:15

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

LOFTHUS/DISEN: Janne Solvang fortalte like før helgen at en vakker liten katt ofte kommer på besøk i hagen i Eikelundveien på Disen i Oslo. Selv anskaffet familien seg en annen katt i våres.

Ofte besøk

– Vi fikk en Main Coon i våres, en rasekatt som for det meste er inne. Etterhvert kom det en katt på besøk som vi også tidligere har sett, fortalte også Janne.

I starten turte den nye katten bare å ligge langt unna, nede ved gjerdet eller på plenen. De seneste dagene kom katten opp på Jannes platting, malt, kost og vært virkelig interessert familiens rasekatt.

RASEKATT: Jannes Main Coon (på bildet) fikk selskap av katten Shiva, som vandret over halve byen på jakt etter sin døde bror. Foto: PRIVAT

LES OGSÅ: Lei av brunsnegler? Mobiliserer til «brunsnegle-krig»

En ganske utrolig kattehistorie

Gjennom Nordre Aker Budstikke etterlyste Janne katteeieren. Saken ble lest og delt av mange, men ingen meldte seg etter noen dager. Så fikk Janne se at katten hadde ID-nummer inne i øret, og fikk sjekket opp nummeret.

– Vi fikk således tak i eieren. Det er en ganske utrolig historie, sier hun.

LES OGSÅ: Maridalsspillet: Kjærlighet, historie og drittsekker å bli glade i!

Og fortsetter.

LYKKELIGE DAGER: Her er Shiva, sammen med sin nå døde bror Diesel og hunden Zita. Foto: PRIVAT

– Pusen heter Shiva. Hun dro fra Helsfyr i begynnelsen av juni. Da døde nemlig hennes kattebror, som hun hang sammen med hele tiden. Kanskje dro hun for å lete? Eieren forteller at kattebroren som døde, er ganske så lik den katten vi har. Kanskje var det derfor den campet her i Eikelundveien, lurer Janne.

Mandag kommer eieren, Siv Hege Blikfeldt, og henter Shiva.

– Fantastisk

– Dette er helt fantastisk gode nyheter, og jeg gleder meg veldig til å hente Shiva. Helt utrolig at hun har klart å komme seg fra Helsfyr til Lofthus/Disen, og overlevd turen, sier Siv.

For turen over fra Helsfyr til Lofthus er ikke særlig kattevennlig. Men kattepuser har vel flere liv enn andre også?

Siv forteller som Janne at Shiva forsvant tidlig i juni, da broren gjennom 14 år døde av nyresvikt.

LES OGSÅ: På denne ukedagen rykker brannvesenet oftest ut på tørrkok

BROR: Kanskje trodde Shiva at Jannes katt var broren Diesel, som døde av nyresvikt. Foto: PRIVAT

Hengt sammen i 14 år

– Han var mye større enn Shiva, som var puslingen på kullet. Begge er kvart skogskatter, og har alltid hengt sammen. Broren var også mer rød i pelsen, og ligner på katten til Janne.

– Kanskje derfor Shiva har følt tilhørighet med katten til Janne? Uansett - helt utrolig at Shiva har kommet til rette - vi har styrt så veldig med å henge opp plakater og så videre. Nå trodde vi faktisk at hun kanskje var død hun også, sier Siv.

Mandag blir altså eier og den vakre kattepusen som slo seg ned på Lofthus/Disen gjenforent - takket være at katten er ID-merket.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse