For en råtass!

Med Intels nyeste og beste prosessorer og brikkesett.

Dette er en råskinn av en maskin som leverer ytelser som vi aldri har sett før i en maskin på denne størrelsen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.10.2008 kl 12:15

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Mye sort aluminium.

Se bildet større

Vi er ikke så begeistret for plasseringen av tilkoblingsmulighetene.

Se bildet større

Et råskinn vi liker.

Se bildet større

TESTET: Multicom Kunshan M860

HARDWARE.NO: Multicom leverer en heftig maskin med Kunshan M860T. Det er ikke bare Intels nyeste og beste prosessorer og brikkesett som er grunnen til det, det ekstremt kraftige skjermkortet fra Nvidia er den største grunnen for at dette er et råskinn uten sidestykke.

Prisen for den testede modellen ligger på 14 500 kr uten operativsystem og 3G-kortet. 3G-kortet koster 1329 kr, man kan også velge et Blu-ray leser mot et tillegg på 1653 kr.

LES HELE TESTEN PÅ HARDWARE.NO

Selve maskinen er stilig og skjermlokket samt håndleddstøttene og rundt tastaturet er dekket med sort aluminium.

Noen triks

Les også: Trojaner infiserer mp3-filer

Videre har man gjort noen triks for å få maskinen til å se tynnere ut enn det den egentlig er. Som Macbook Air er den tynn i ytterkantene før den blir større under maskinen og man får da en illusjon om at maskinen er tynnere enn den egentlig er.

Overraskende nok så er ikke maskinen så veldig mye tykkere enn vanlige 15,4 tommere heller, noe som er imponerende når man tar størrelsen med i betraktningen.

Les også guiden: Her finner du antivirus på nett

Svakt batteri

Den vanvittige ytelsen setter selvfølgelig store krav til maskinens evne til å få vekk varmen. Dette fører til at overflatene blir varme, og viften høres svært godt når maskinen jobber. I tillegg er ikke batterilevetiden noe å skryte av.

Vi er godt fornøyd med alt av tilkoblingsmuligheter denne maskinen tilbyr, vi er dog ikke så fornøyd med hvor disse er plassert. E-SATA, HDMI, DVI, Webkamera, minnekortleser, fingeravtrykkleser, mulighet for 3G-kort, Bluetooth og det raskeste trådløse kortet fra Intel.

Les også: Fujitsu Siemens Computers kan forsvinne

Maksimal spillytelse

I tillegg kan man spesifisere maskinen sånn som man ønsker med tanke på prosessor, skjermoppløsning, minne, harddisk, prosessor og operativsystem.

Multicom har skaffet seg et solid stykke maskin med Kunshan M860T. Det skal mye til å få noe tilsvarende ytelse i denne størrelsen fra de fleste andre produsentene her til lands. Så om maksimal spillytelse, og en maskin som passer i de fleste vesker og sekker er Kunshan M860T være et godt valg.

For de som ikke kommer til å ta med seg maskinen noe mer enn til The Gathering eller til og fra venner en gang i blant kan det være verdt å se på maskiner med tilsvarende maskinvare og en større skjerm.

Les også testen: Liten og genial

FINN FLERE TEKNO-SAKER PÅ TEK.NO

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse