ANNONSE
Annonse

TEST: Nokia 6760 Slide

For Facebook-friken

TESTET: Nokia 6760 Slide

6760 Slide har fokus på sosiale tjenester.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.03.2010 kl 12:15

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

AMOBIL.NO: Liker du å holde kontakten med omverdenen via mobilen, mener Nokia at 6760 Slide passer for deg.

Med fullt qwerty-tastatur og gode nettforbindelser burde alt ligge til rette for god kommunikasjon via fingertuppene.

6760 Slide har som nevnt et fullt qwerty-tastatur, som kommer til syne når du holder telefonen horisontalt og skyver skjermen oppover. Tastaturet har gode taster. Det kan imidlertid være litt vanskelig å se tallene på talltastenet. Belysningen bak tastene er nemlig omtrent lik som fargen på selve tasten.

Ellers er 6760 Slide "fin i formen", med gode materialer, små mål og fin vekt. Telefonen ligger fint både i hånden og i lommen.

Finn prisen på dette produktet i Prisguide

Gode menyer

Menyene er av typen S60. Før var disse forbeholdt "spesielt interesserte", men har nå blitt såpass enkle å navigere i at selv nybegynnere kan klare det.

Via et rutenett med ikoner finner du enkelt frem til både programmer og funksjoner. En snarveislinje i hvilemodus gir deg også kjapp tilgang til programmene du bruker mest. Skjermen er skarp og klar.

GUIDE: Slik får du mer ut av mobilen din

Super-3G, men ikke Wi-fi

Til nettbruk har du både super-3G, 3G og Edge. Det betyr at du i praksis har nettdekning over hele landet. Telefonen har imidlertid ikke Wi-fi. Dette er vi litt skuffet over, siden kommunikasjon er Nokias mantra for 6760 Slide.

Mangelen på Wi-fi gjør det blant annet tregere å sjekke e-posten, som for øvrig er veldig enkel å sette opp hos 6760 Slide. Å surfe på nett tar også noen sekunder ekstra, selv om nettleseren er supre Opera 8.

GUIDE: Hvorfor virker den ikke?

Middels talekvalitet

En annen ting vi er skuffet over er talekvaliteten. Det er aldri noe problem å høre hva motparten sier, men både vi og personene i den andre enden merket bilyder og støy på linjen i form av spraking.

Investerer du i en overgang til eget hodesett, fungerer 6760 Slide godt som musikktelefon. Radioen er også enkel å sette opp, og kanaler lagres automatisk.

Kameraet til 6760 Slide fungerer godt i dagslys, og takler til og med sterkt motlys. I mørke omgivelser sliter kameraet noe mer, og bildene blir kornete og uklare. Men vi legger gjerne til at 6760 Slide ikke har nevneverdig dårligere kamera enn andre mobiler i sin prisklasse.

Alternativer

Er det en telefon med qwerty-tastatur du vil ha, finnes det alternativer til 6760 Slide. Samsung har for eksempel laget B3310. Denne er langtfra like avansert som 6760 Slide, men har gode taster og fungerer ypperlig dersom det er SMS som er viktigst for deg.

Vil du ha en telefon som er god på kommunikasjon, men kan ofre designet? Da kan Nokias E52 være verdt en titt. Denne har alt du trenger av trådløs teknologi, og også gode taster.

Sony Ericsson har også et alternativ for deg som setter SMS, Facebook og andre sosiale tjenester i høysetet. Telefonen Naite har gode taster, super-3G samt mulighet til å oppdatere Facebook-statusen rett fra hvilemodus.

Les hele testen av Nokia 6760 Slide på Amobil.no

Les også disse testene:

Samsung B3310 - Knallbra SMS-telefon

Nokia E52 - Knallbra profftelefon

Sony Ericsson J105 Naite - God mobil av resirkulert plast

Nokia 2720 Fold - God telefon for 500-lappen

http://www.amobil.no/artikler/nokia_6600i_slide/73986" target="_new">Nokia 6600i Slide - Når ikke helt opp til forgjengeren

BLI FAN AV NORDRE AKER BUDSTIKKE PÅ FACEBOOK!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse