ANNONSE
Annonse

- For lite Kjelsåssnø!

Terje Viksveen fra Grefsen, som Nordre Aker Budstikke traff på Sinober tidligere i år, går mye på ski. Men han er ikke en av de som er mest opptatt av løyper fra Langsetløkka.
– Jeg går helst innover fra Solemskogen og Linderudkollen. Der har det vært bra løypeforhold frem til nå, sa Terje til avisen mandag, før han dro til Norefjell på påskeferie.

I følge Friluftsetaten er det for lite påskesnø fra Kjelsås, til å kjøre opp skiløyper.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.04.2009 kl 10:55

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med langrennsentusiaster på Kjelsås, som stiller seg undrende til at ikke Friluftsetaten fortsetter å kjøre opp løyper fra inngangen til marka ved Lachmannsvei og Langsetløkka. For selv om våren varmer, så er det fortsatt mye snø i skogen rundt Kjelsås. Men ikke nok snø for Friluftsetaten.

For tunge maskiner- I påsken kjører etaten der det er mulig. Blant annet er det gode snøforhold fra Solemskogen og innover mot Grisputten og Sinober i Lillomarka. Fra Kjelsås er det dessverre ikke mulig å kjøre løyper på grunn av for lite snø. Dersom vi kjører der med de tunge maskinene våre, vil det ødelegge mer enn det gagner, for eksempel ved å harve opp grus. Den beste måten å bevare påskeføret på Kjelsås på, er rett og slett å ikke preppe, forteller informasjonskonsulent Trude Olsen i Friluftsetaten.

Snøscooter?

Men kan ikke etaten benytte snøscooter ved oppkjøring av løyper?

- Vi prioriterer dessverre ikke scooterpreparering nå, fordi slike spor kun vil holde i svært kort tid. Friluftsetaten mener at et godt løypetilbud er først og fremst å preppe løyper der forholdene er best mulig, slik at sporene holder og flest mulig kan gå på ski. Vi oppfordrer derfor folk til å bruke -og glede seg over - de løypene som er og blir preparert, sier Trude Olsen, informasjonskonsulent i Friluftsetaten.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse