– For tidlig!

- Forsøksordningen med stemmerett til 16-åringer er i startfasen. For tidlig å si noe om detaljene, forteller seniorrådgiver i Kommunaldepartementet, Kjersti Bjørgo.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.08.2008 kl 09:44

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
OSLO: Detaljene rundt hvordan et eventuelt forsøksprosjekt med stemmerett til 16-åringer skal foregå rent praktisk, er ikke på plass.

– Prosjektet er varslet i en stortingsmelding, som ennå ikke er behandlet i Stortinget. Så snart Stortinget gir sin tilslutning til prosjektet, vil departementet sette i gang med å lage kriteriene for prosjektet. Som hvor mange kommuner som kan være med, hva som skal til for å bli med og hvilke frister kommunene får til å sende søknad om å bli med. Alle kommunene får ikke vært med i et eventuelt forsøk. Detaljene rundt hvordan stemmerett for 16-åringene kan skje rent praktisk, er altså ikke på plass, og forskjellige problemstillinger ennå ikke utredet, forteller seniorrådgiver i Kommunaldepartementet, Kjersti Bjørgo.

– Og hvorvidt en enkelt bydel kan være en forsøksbydel på lik linje med en kommune, har kommunaldepartementet heller ennå ikke tatt stilling til, sier hun.

En eventuell forsøksordning med stemmerett for 16-åringer vil komme ved neste kommunevalg i 2011.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse