ANNONSE
Annonse

Forebyggende arbeid som «funk'er»

Trikkehallen Cheer Crew.

Hennie: - Litt vanskelig innemellom, men gleder meg til NM, ifølge Hennie. FOTO: Kristin Tufte Haga

Ingen tvil om at jentene som møtes på Trikkehallen hver torsdag kveld har det kult med cheerdance - med høye spark, tøffe moves, masse energi og mye latter!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.02.2013 kl 11:10

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: Jentene er en del av Trikkehallen Cheer Crew, som startet opp i høst. Et helt gratis tilbud til de unge, og en del av bydel Nordre Akers forebyggende ungdomsarbeid. Og det "funk'er".

- Kjempegøy! Jeg har ikke drevet med dans før, men det er heller ikke noe krav for å bli med her!, forteller Frida Stray fra niende klasse på Nordberg Ungdomsskole.

Og cheerdance-gruppa er ikke skvetne, etter bare noen måneder dansetrening sammen, har de meldt seg på cheerdance-NM, i mars.

SE BILDESERIE AV TRIKKEHALLEN CHEER CREW HER!

- Det er litt grugleding, men det blir nok mest kjempegøy. Det som er mest vanskelig, er de forskjellige «hoppene». Og så øver vi jo sammen bare en gang i uka, men jeg øver hjemme i tillegg, forteller Frida.

Det gjør også Linea Victoria Berglund, hun også fra niende klasse på Nordberg.

- Nå har jeg funnet noe som passer så bra for meg! Ikke bare er deg gøy med cheerdance, men også veldig sosialt. Vi Nordbergjentene har blitt kjent med flere av jentene fra Engebråten, og det er hygglig, sier Linea.

- Ellers få med at trener'n vår er helt fantastisk, tror ikke vi kunne fått noen bedre. Hun er så flink til å vise én og én, og gå gjennom ting mange ganger! Og bra at man bare kan komme hit og være med, uten noen spes danseerfaring fra før av, og i tillegg helt gratis!, ifølge  Linea.

- Proffe og «sånne som oss»

Hennie Enger fra åttendeklasse på Engebråten slang seg med i Cheer Crew'et rett etter jul.

- Tidligere har jeg har danset funk jazz og hip hop. Cheerdance er litt vanskelig innemellom, men trener'n er veldig flink og god til å forklare, forteller Hennie, og som også øver på koreografien hjemme på egenhånd.

- I tillegg er dette veldig sosialt, morsomt å bli kjent med Nordbergjentene også! Jeg tror det blir kult å delta i NM - jeg gleder meg i hvert fall! Og så tror jeg det blir morsomt å se hva de andre gruppene opptrer med. Det er jo alt fra «proffe» som har holdt på i flere år, til «sånne som oss». Vi har jo nettopp begynt!

SE BILDESERIE AV TRIKKEHALLEN CHEER CREW HER!

Trener Marte Aunan er leid inn fra Intros Cheer Crew, og deltar selv i cheerdance-konkurranser, også internasjonalt. Marte har også vært i Norske Talenter i 2011 - cheerdance-gruppa kom helt til finalen.

Proff trener

- Cheerdance er en gren under cheerleading. Mens en cheerleading-rutine inneholder turn, pyramider, kast, stunt, cheer/chants (rop) og dans, inneholder en cheerdance-rutine kun dans. Det finnes to kategorier innenfor cheerdance - cheer freestyle og cheer hip hop. Laget fra Trikkehallen skal stille i cheerdance freestyle i NM, forteller Marte, og som skryter av de ferske cheerdance-jentene på Trikkehallen.

- Det er utrolig gøy å undervise jentene på trikkehallen. Mange av jentene har aldri danset før, men de har utviklet seg masse på kort tid. Selvfølgelig er det utfordrende å stille i et NM etter så kort tid, men de har virkelig tatt utfordringen på strak arm!

- De trener med meg en gang i uken, og øver mye på dansen hjemme. Det er bare 5 uker til NM, men det kommer til å gå kjempefint hvis jentene jobber like bra som de har gjort hittil. Vi håper på å fortsette cheerdancen også etter NM, og da åpne for flere nye dansere - både gutter og jenter, forteller Marte.

SE BILDESERIE AV TRIKKEHALLEN CHEER CREW HER!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse