ANNONSE
Annonse

Hærverk og festing i barnehagene:

– Foreldre må tørre å tenke at dette kan gjelde min ungdom

Foto: NORDBERG BARNEHAGE

– Så lenge disse ungdommene ikke blir tatt på fersken, er det vanskelig å gjøre konkrete tiltak, sier SaLTo-kordinator i Bydel Nordre Aker, Pia Morønning Fossum.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.07.2018 kl 12:52

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDRE AKER: I forrige uke fortalte Nordre Aker Budstikke om hærverk og forsøpling i barnehagene Havnabakken og Hansemyra. Blant annet har barnehagene blitt utsatt for tagging, i tillegg ble grillhytta i Havnabakken ødelagt sist helg, døra til hytta ble revet av.

Grillhytta i Havnabakken barnehage ble ødelagt sist helg, døra ble revet, hytta var låst. Foto: Foto: HAVNABAKKEN BARNEHAGE

Flere barnehager

I etterkant av saken i lokalavisa onsdag, har det kommet opplysninger om at det er enda flere av bydelens barnehager som har blitt utsatt for hærverk. Ved Nordberg barnhage har de også måtte engasjere vektere:

– I Nordberg og Korsvoll barnehageområde har det siste året vært utfordringer i forhold til at barnehagens uteområde blir brukt av ungdommer på ettermiddag og kveldstid. Dette øker på våren og sommeren, og avtar ved skolestart når det blir kaldere i været, fortalte styrer i Nordberg barnehage, Trine-Lise Jensen.

Hun fortalte om hærverk, tagging og forsøpling i barnehagen.

– Når vi kommer i barnehagen på morgenen, er det tydelig at det har vært folk der etter stengetid. Vi finner tomme ølbokser, sneiper og annen søppel. Etter det de erfarer, er det snakk om barn og ungdom i alderen 13-18 år. Barnehagene i Bydel Nordre Aker har gode rutiner for sikkerhetssjekk av uteområdet, som vi utfører hver morgen. Nordberg barnehage har i tillegg hver kveld vakthold fra Nokas for å redusere og forebygge skadeverk - her kan du lese hele saken fra forrige uke.

Haugensjordet barnehage ved Myrerjordet på Kjelsås har også opplevd forsøpling og hærverk.

Det skjer mye tagging i barnehagene. Foto: NORDBERG BARNEHAGE

SaLTo

Bydelsadministrasjonen fortalte også at de var i kontakt med politi og SaLTo om saken. Nå svarer SaLTo-kordinator i Bydel Nordre Aker Pia Fossum:

– Det stemmer at bydelen ved SaLTo koordinator er kjent med disse utfordringene, og at flere barnehager blir brukt som henge sted for ungdom på kveldstid, og andre steder hvor ungdommer kan være i fred. Som et ledd i SaLTo samarbeidet blir alle aktuelle instanser orientert om utfordringene, politi, nattravner, forebyggende barne- og ungdomsenhet, som tar med det videre inn i arbeidet sitt. I tillegg kan man sette i gang lokale tiltak for å forebygge slike hendelser, som økt vakthold, fjerne vegetasjon, mer belysning og lignende, sier Fossum.

Hun fortsetter:

– Så lenge disse ungdommene ikke blir identifisert, og tatt på fersken, er det vanskelig å gjøre konkrete tiltak. Som det framkom i Ung i Oslo undersøkelsen 2018 så bekrefter den mange av de utfordringene vi har hatt i bydelen den siste tiden.

Hun forteller videre at holdningsskapende arbeid og fokus på tematikken, er tiltak som settes i system gjennom SaLTo-samarbeidet, og vil være en del av arbeidet til høsten også. I tillegg at dette vil være tema på foreldremøter.

– Foreldre må tørre å tenke at disse utfordringene kan gjelde min ungdom, snakk med ungdommen og disse utfordringene, og søk hjelp hvis det er grunn til det, jo tidligere jo bedre, avslutter Fossum.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse