– Foreldre prøver å få 5-åringer inn på 12-årsgrense

KINO: Foreldre prøver å få barna sine inn på filmer med langt høyere aldersgrense enn de har lov til. Her er Colosseum kino på Majorstuen. FOTO: ROLF THORESEN/ARKIVFOTO

– Det bør ikke være opp til foreldre hva barn skal se av filmer på kino, fordi det er altfor mange uansvarlige foreldre der ute.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.07.2015 kl 11:40

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS/MAJORSTUA/OSLO: Onsdag fortalte Nordre Aker Budstikke om Gabriel (8) som sammen med sin far hadde premierebilletter til Ant-man. Gabriel så samme type film i fjor, og kom lett inn på den filmen, da var han bare 7 år.

Ny aldersgrense

En skuffet Gabriel ble altså avvist i kinodøra på premieren, slike filmer har nå 12 års grense, etter nye regler som trådte i kraft 1. juli. 9-åringer kan komme inn i følge med voksne. Gabriel manglet bare noen få måneder, og fikk ikke komme inn i kinosalen, selv med pappa.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Tidligere ansatt ved Oslokinoene, nå engasjert i Filmmagasinet, Pernille Egebjerg, har lest saken om Gabriel.

– Før rammen med nye aldersgrenser ble lansert, ville nok Ant-man hatt 11 års grense, derfor forstår jeg at dette tilfellet er kjipt. Men generelt så er det helt nødvendig å ha rammer for aldersgrenser, sier Egebjerg.

Hun fortsetter.

– Uansvarlige foreldre

– Det bør ikke være opp til foreldre hva barn skal se av filmer på kino, fordi det er altfor mange uansvarlige foreldre der ute. Foreldre som ikke vet hva de utsetter barna for. Jeg har selv jobbet ved kino i tre år, og har opplevd familier som prøver å få med 6-åringer på 15-års grense. Da syns jeg det var fint at vi hadde rammer som sa at det ikke var greit, sier hun.

Hun forteller at hennes erfaring som kinoarbeider, var at det daglig er barn og unge som forsøker å komme inn på kino, som de ikke er gamle nok til.

Daglig

– Jeg har nå vært i kontakt med tidligere kollegaer, og de forteller at blant annet er Django unchained en typisk film hvor for unge prøver å komme seg inn. Mange 14 og 15-åringer vil se filmen på kino, men det er jo 18-års grense. Og den er absolutt. På grøssere med 15 årsgrense, eller komedien Spy, har 10 og 11-åringer prøvd å komme seg inn, forteller hun.

Men eksemplene blir toppet med denne.

– 5-åring på Jurassic World

– De fortalte videre at her om dagen prøvde voksne å få med seg en fem-åring på Jurassic World. Den har 12 års grense!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse