Foreldre - vis varsomhet!

Kjelsås FAU ved Per Eikrem oppfordrer foreldre og andre til å vise stor varsomhet i trafikken langs barnas skolevei.

FAU ved Kjelsås skole har opprettet en trafikksikkerhetsgruppe. - Særlig om morgenen og ettermiddagen er det kaotiske trafikkforhold langs skoleveien, sier foreldrerepresentant Per Eikrem.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.03.2006 kl 12:04

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Kjelsås: Mye snø og rehabiliteringsarbeider ved Kjelsås skole skaper ekstra vanskelige trafikkforhold. Foreldrerepresentant Per Eikrem forteller at FAU (Foreldrenes Arbeidsutvalg) har satt i gang en trafikksikkerhetsgruppe for å trygge barnas skolevei.

– I vinter har vi hatt mye fokus på trafikkforholdene i tilknytning til det pågående rehabiliteringsprosjektet. Vi har hatt diskusjoner blant annet med samferdselsetaten og politiet, for å finne frem til kortsiktige og langsiktige tiltak. Politiet vil bli mer synlige i området, og de vil også foreta kontroller. Kjelsås skole er den største barneskolen i Oslo. FAU mener veiene og trafikkforholdene ved skolen - også før rehabiliteringen startet - generelt er for dårlig vedlikeholdt og ivaretatt, sier Eikrem.

Han forteller at FAU har mottatt mange tilbakemeldinger om farlige trafikksituasjoner. Særlig i de travleste periodene, når barna bringes om morgenen og hentes om ettermiddagen.

– Øverst i Asbjørnsens vei (krysset Midtoddveien/Asbjørnsens vei) oppstår ofte kaotiske forhold, men det er også andre vanskelige steder langs skoleveien til barna. Blant annet er det et stort problem at mange kjører inn i skolegården - og det er til og med ikke lov i skoletiden. Vi kan ikke akseptere farlige trafikkforhold for barna våre, sier Eikrem, som oppfordrer foreldrene til å vise stor varsomhet langs skoleveien.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse