Skolebehovsplanen

Foreldreaksjonen: - Klokt og nødvendig

– Både nødvendig og klokt, sier Grefsen FAU-leder og med i Foreldreaksjonen, Erik Skei, om Utdanningsetatens ny-skoleforslag i Nordre Aker.

- Grefsen vgs. som ny ungdomsskole og i tillegg ny barne- og ungdomsskole vest i bydelen er helt i tråd med det Foreldreaksjonen har foreslått, sier Erik Skei.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.06.2009 kl 12:42

NORDRE AKER: - Det virker både klokt og nødvendig å foreslå to nye skoler i bydelen. Dersom det vedtas en ren ungdomsskole på Grefsen og en barne- og ungdomsskole lenger vest i bydelen, er det helt i tråd med det vi har foreslått, sier en fornøyd leder av Grefsen FAU og med i Foreldreaksjonen, Erik Skei.

LES OGSÅ: Ja til Grefsen som ungdomsskole

- Det er viktig å bygge barne- og ungdomsskoler der elevene bor. Nettopp derfor er Grefsen videregående som ungdomsskole en god plassering. Det er likevel betenkelige sider ved å starte drift i dagens bygg. Skolen nedlegges som videregående ikke minst grunnet dårlig innemiljø og behov for totalrehabilitering. Derfor må man ikke igangsette drift før man har vurdert grundig at elevene får et tilfredsstillende skoletilbud fra første dag.

Ullevål og Tåsen- Også når det gjelder den nye barne- og ungdomsskolen, er et godt skoletomtevalg en nøkkel. Foreldreaksjonen har ment at behovet er mest prekært i Ullevål skolekrets, dernest for Tåsen, selv om det er kapasitetsmangel flere steder. Utdanningsetaten ønsker ikke å bygge ut Ullevål permanent nå. Men vi er glade for at prosjekteringen av Ullevålsalleen fortsetter. Det kan absolutt skje endringer underveis som gjør at Ullevålsalleen likevel blir aktuell. Ullevål FAU har sterkt gått inn for dette og er skuffet over at dette ikke er foreslått i planen. Og krisen er jo allerede fra neste høst - 2010. Så noe må uansett skje raskt, sier Skei, som er bekymret for at mange barn nå må gå på skoler som er under utbygging/rehabilitering.

Ta hensyn!

- Det er ihvertfall veldig viktig at det i byggeprosjektene og planleggingen av disse, tas hensyn utover det vanlige til barna, understreker Skei.

Foreldreaksjonen understreker også at de fortsatt vil jobbe for å få permanente løsninger på Engebråten og Nordberg - istedet for «permanent» brakkeløsninger.

LES OGSÅ: - Skolesituasjonen er ekstraordinær

God dialog- Utdanningsetaten skal uansett ha ros for å ha vært villige til å gå i dialog med oss i FAU-ene. Det må vi bygge videre på! avslutter Skei.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon