ANNONSE
Annonse

Føremelding: – Det er kjempeforhold. Alt er bra

Frognerseteren, Ullevålseter, Nordmarkskapellet, Holmenkollen. Det er kjempeføre i Marka, melder løypebas Roar Grønvold.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.02.2016 kl 14:43

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

MARKA: – Her på oversiden av Ullevålseter er det -3 grader og det er kjempeforhold. Det er helt utrolig, bare man kommer litt inn i skogen, så er det kjempeføre. Sånn er det; Frognerseteren til Ullevålseter, til Nordmarkskapellet, og helt opp til Holmenkollen. Alt er bra, sier Roar Grønvold i videoen du kan se øverst i denne saken.

Føremeldingen fra løypebasen i Bymiljøetaten, er filmet fredag formiddag. Det er altså flotte løyper og glimrende forhold i Marka for deg som kan tenke deg å ta skiene fatt i helgen. Men du må å opp i høyden: Fra Sognsvann er det for eksempel for lite snø til at det kan kjøres løyper.

LES OGSÅ: Etter fem måneder på Grefsen skole snakker Alexandra (12) fra Romania flytende norsk!

Føremelding fredag

Dette skriver Skiforeningen i føremeldingen for fredag 19. februar:

Sognsvann/Frognerseteren: Oslo kommune Bymiljøetaten kjører løypene jevnlig der det er tilstrekkelig snø. Det er fortsatt fine forhold innover i Marka ut fra Frognerseteren, men fra Sognsvann er det lite snø og ikke mulig å preparere.

Kikut: Skiforeningen: 19/2 kl. 08:08: Det er i dag -3 grader og overskyet vær. Total snødybde er 10-20 cm. Det er meget gode forhold til tross for lite snø. Vær oppmerksom på at det er enkelte partier med is, så ta det med ro i uoversiktelige utforbakker. I dag kjører vi løypene som det er mulig å kjøre. Fra Elveli, er det lite snø og man må gå på beina opp til Heikampveien. På vannene er det solid is og bra forhold i løypetraseene. Smøretips VR40.

I Maridalen ble det kjørt løyper mellom Movatn og Finntjern (Tømte) i går, 18. februar.

Se oppdatert føremelding fra Skiforeningen her!

LES OGSÅ: Myrerjordet får sandbaner i løpet av året

Vinter på vei

Fredag ettermiddag begynte snøen å lave ned i Oslo. Det vil den fortsette med også nesten hele lørdag, melder Yr.no. Da kan nok de nyoppkjørte løypene snø ned, men det vil til gjengjeld kunne gi enda bedre skiføre i neste uke. Temperaturene er nemlig fallende, og det kan bli så kaldt som 10 minusgrader på dagtid helt fram til neste helg.

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse