Forener mild galskap og ren harmoni

- Man må tørre å ha det litt gøy!

Et litt annerledes kontor: Rommet, signert FabLab, ser flyvende ut, men er kontorene til SuperOffice Online.

Siv Amundsen-Lack ved FabLab Design AS på Nordberg misliker identitetsløse kontorlokaler, og mener åpne kontorlandskap er på vei ut.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

The sky is the limit: Foto fra Maridalsveien 89. Bedriftsprofilering av fasaden.

Se bildet større

Kul sofa: Som i tillegg kommer godt til nytte når arbeidsdagen blir lang.

Se bildet større

Inspirasjon på pulten: Siv Amundsen-Lack har gjenstader på pulten til inspirasjon.

Se bildet større

Et Showroom/kontor i tiden: Siv Amundsen-Lack (t.v.) er utdannet innen grafisk design, markedsføring og økonomi. Her sammen med kollega Elin Gulbrandsen. FOTO: Foto: Elisabeth Wang

NORDBERG: Et kreativt interiørstudio som arbeider både med private hjem, bedrifter og offentlige institusjoner - som tar hensyn til dine ønsker, men samtidig alltid tør å utfordre deg.

- Mennesker trives i vakre omgivelser. De liker å ha det pent rundt seg - både hjemme og på jobb, sier Amundsen-Lack.

I nyoppussede lokaler i Nordbergveien 51 sitter hun sammen med kollega Elin Gulbrandsen. Møblene er funksjonelle, og stolbena på arbeidspultene matcher flisene på badet - knallrøde!

- Dette er vårt showroom, samtidig som det skal være, og er, et funksjonelt kontor. Vi har gjort mye med lokalene, og er veldig fornøyde med hva vi fikk til, sier Amundsen-Lack.

LES OGSÅ: Knøtter klatret med full fres

Et snev «Moulin Rouge»

Lokalene er lekne og fargerike, møblert i flere soner for ulike arbeidsoppgaver. Vegg i vegg holder et knippe menn til i Norhagen & Løland AS.

Men, på det lille badet og på kjøkkenet, har damene tydelig fått slå seg løs.

- Det er et lite bad, men med disse flisene, den spesialdesignede vasken og speilet blir det likevel god romfølelse, sier Amundsen-Lack og lar hendene gli over de blanke, røde flisene.

De har begge særlig kompetanse på skreddersydd interiør, møbeldesign og kunstutsmykning.

Løsninger som krever sterk strategisk forankring, god kommunikasjon i idéfasen og kontroll i alle ledd i byggeprosessen - helt frem til ferdigstillelse.

LES OGSÅ: Berre lekkert på Lekter'n?

- Knyttet sammen

- Ved Oslo Katedralskole var vi med på restaureringen av den gamle skolebygningen samt innredning av det nye tilbygget.

Oslo Katedralskole har lange tradisjoner og kulturarven sitter i veggene; det var virkelig et spennende prosjekt, sier Amundsen-Lack og fortsetter;

- Her tenkte vi mye på dagens elever ved Katta, som på mange måter går i fotsporene til tidligere elever som: Henrik Wergeland og Nils Henrik Abel.

Dette inspirerte oss til å knytte skolens historie sammen med det moderne uttrykket.

Siv og Elin har funnet sitt uttrykk og de har stor glede av hverandre. Tilfeldighetene skulle ha det til at Elin søkte etter jobb akkurat da Siv var på utkikk etter en partner.

- Man får en helt annen fremdrift når man er to, det er det ingen tvil om. I tillegg er det jo artig at Elin har tatt utdannelsen sin i England, der jeg selv har bodd i ti år, sier Amundsen-Lack.

LES OGSÅ: Hele Karl Johan blir uteservering i sommer

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse