- Formål? Få rompa opp av sofaen

Turgruppen Kjelsås 60 pluss har ett krav til sine deltagere: De må ha godt humør!

Rett før start: Gruppen har betemt seg for hvem som tar den lengste og hvem som tar den korteste løypen.

Klokken er kvart på elleve, det er mandag formiddag. De aller ivrigste seniorene er allerede på plass ved parkeringsplassen i Midtoddveien.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.04.2013 kl 13:44

KJELSÅS: - Jeg har med sekk med førstehjelpsutstyr, i tilfelle uhellet skulle være ute.

- Men, det er heldigvis svært sjelden det skjer noe, sier Roar Tryggan.

- Bonso er yngst!

Han kan ikke si for sikkert hvor mange som møter opp til dagens tur, men været virker i hvert fall lovende.

- Hvis det regner er vi stort sett rundt 25, men hvis det er fint vær kan det gjerne komme opp mot 50 stykker, sier han.

Turkameraten Bonso, en mellompuddel med vakker, brun pels, er tydelig klart for avmarsj. Sylklar, faktisk.

- I dag ser det ut til at også en annen hund skal være med, så det blir sikker stas, smiler Tryggan.

Turgruppen Kjelsås 60 pluss har ikke påmelding. Det er heller ikke noen øvre eller nedre aldergrense for å være med på ut på tur.

- Jeg tror neppe 14- og 15-åringene kommer løpende nå, men det er hjertelig velkomne, sier Tryggan og legger til;

- Formålet er å få rompa opp av sofaen og å treffe andre.

LES OGSÅ: - Ingen krabbing på scenen, takk!

10 år med tur

I år fyller turgruppen 10 år, mens Kjelsås IL fyller 100. I den anledning satses det på å få ikke mindre enn 100 sprekinger ut i naturen.

- Flere her er med på hver eneste tur, og både jeg og Annie Johnsrud har vært trofaste i flere år, sier Birger Edvardsen.

Denne mandagen er det tur i nærmiljøet som står på programmet. Og i kjent stil er det lagt opp til to eller tre turlengder, avhengig av deltakernes ønsker.

- Dette skal være turer som passer for alle, også for dem som ikke ønsker å gå så alt for langt.

Her tilpasses det etter gruppens ønsker, sier Johnsrud.

LES OGSÅ: - Bare prøv å ikke vær altfor privat, bestefar!

Matpakke og termos

Mye glede, latter, positivitet og det å få rørt på seg er hovedgrunnene til at både Birger Edvardsen og Annie Johnsrud ukentlig tar tursekken på ryggen.

Det er de neppe alene om å tenke.

- Vi har vært helt oppe i 75 stykker, men det var litt spesielt. Det bare å møte opp for alle som har lyst til å spasere sammen med oss! sier Johnsrud.

Klokken har så vidt passert 11.00 og det er duket for nok en hyggelig tur. I overkant av 30 turdeltagere har møtt opp og oppfordringen til undertegnede journalist er klar;

- Du skal ikke være med oss på tur du også, da? Det er deilig med litt frisk luft i kinnene!

Mandagene fremover står både Østensjøvannet, Oset - Brekke - Hammeren, Nedre Åklungen og tur til Hovedøya på programmet.

30. mai feires 10-årsjubileet for 60 pluss på Norges Idrettshøgskole med alt hva en fest skal inneholde.

LES OGSÅ: Fattig og rik i musikal på Rønningen

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...