Fornøyd Stang i Nydalen

BU-leder Egil Ihlen, Tove Indgjerd ved Ordførerens kontor, bydelsdirektør Mona Taasen og Ordfører Fabian Stang hygget seg langs Akerselva. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Fabian Stang (H) har aldri hatt dame fra Nordre Aker, men han vanker gjerne langs Akerselva.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.03.2008 kl 08:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NYDALEN: Det var en ordfører i storform som gjestet Nordre Aker torsdag før påske.

Ikke barnehagebekymret

– Jeg har sett at det spretter ut med barn i Nordre Aker, men også på NAV- og sosialkontoret er det mange unger på gang, smiler ordfører Fabian Stang etter å ha besøkt de ansatte på NAV-kontoret i Nydalen.

– Det setter jeg stor pris. Barn er en gledelig utfordring, men Nordre Aker ligger godt an i forhold til barnehageplasser. Så den utfordringen skal vi løse, sier Stang til en svært fornøyd Egil Ihlen, partifelle og BU-leder.

Ingen damehistorier

Stang legger ikke skjul på at han er veldig fornøyd med måten Nydalen har tatt form på som en levende del av bydelen, med både næringsliv, forretninger og boliger. Han avslører til og med at han smått misunner BI-studentene deres flotte bygg. Men selv om han hevder å ha vært mye i bydelen, skranter det på personlige erfaringer.

– Nei, jeg har aldri bodd i Nordre Aker. Og jeg har ikke hatt kjæreste i bydelen, humrer ordføreren.

For elvefest

Akerselva derimot, bruker han flittig.

– Han var med oss på "Elvelangs"-vandringen som varaordfører i fjor, like før han selv ble utnevnt til ordfører, forteller bydelsdirektør Mona Taasen.

– Ja, og det var nok den turen som la grunnlaget til at det gikk som det gikk, ler Stang fornøyd.

Han liker ideen om en felles elvefestival for hele byen, slik arrangementskomiteen for "Elvelangs" foreslo i Nordre Aker Budstikke i vinter.

– Men det er viktig at de ulike arrangementene ikke ødelegger for hverandre. Initiativet er godt, og jeg syns de som har jobbet med de vellykkede arrangementene tidligere skal planlegge dette sammen, oppfordrer Stang.

– Ingen sovepute

Han har fått med seg Nordre Akers gode resultater i brukerundersøkelsen for 2007, sosialkontorkåringen og vurderingen av bydelens sykehjem.

– Jeg er en stor tihenger av målinger, og det er alltid veldig hyggelig å gjøre det bra. Samtidig må vi aldri la gode resultater bli en sovepute, sier Høyre-ordføreren.

– Mitt inntrykk er at Nordre Aker er en velfungerende bydel, og jeg opplever en personlig entusiasme fra ledelsen som smitter over på de ansatte og den jobben de gjør, sa Stang, som i løpet av besøket hadde samtaler med bydelsdirektøren og BU-lederen, og fikk en omvisning i Nydalen.

– Bakgrunnen for besøket er at Ordføreren ønsker å bli enda bedre kjent med bydelen. Målet mitt er at jeg skal besøke alle bydelene i løpet av året, avslutter Stang.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse