ANNONSE
Annonse

Første norske gutten på 41 år!

Filip (15) er plukket ut til den prestisjefylte ballettkonkurransen "Prix de Lausanne", i Sveits

- Det er så fritt å danse! Jeg lever meg inn i balletten - en fin måte å få utløp for følelser på, ifølge Filip van Hansen (15)

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.12.2012 kl 16:22

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

GREFSEN: Filip van Hansen fra Grefsen er en av veldig få plukket ut til den prestisjefylte og internasjonale ballettkonkurransen"Prix de Lausanne", i Sveits.Filip har danset ballett i seks år, men det begynte ikke med dans.

 - Jeg drev med mange forskjellige aktiviteter, også turn. Men etter å ha blitt med på ballett-trening noen ganger, synes jeg det ble bare mer og mer gøy. Det er så fritt å danse. Man må jo lære trinnene i en dans, men når de er på plass så lever jeg meg inn i dansingen. En fin måte å få utløp for følelser på, ifølge Filip, som snart reiser til Sveits.

En av 80 fra hele verden

For han er en av få fra hele verden, totalt rundt 80 deltagere, som etter å ha sendt inn video av egen dans, både klassisk og moderne, er plukket ut til den internasjonale ballettkonkurransen i Lausanne i Sveits, fra 27. januar neste år og som varer noen dager ut i begynnelsen av februar.

Og Filip gleder seg til konkurransen i Lausanne - som arrangeres for 41 gang. Øvrige to deltagere til 2013-konkurransen, fra Norge, er Idun Bekken og Johanne Wien Pedersen, de også fra Ballettskolen ved den norske Opera og Ballett, samme skolen som Filip til daglig trener og danser ved.

Første norske gutt

Skolen bekrefter også at Filip er den første norske gutten som noen gang har kvalifisert seg til denne konkurransen i Sveits.

Og Filip har så klart fremtidsplanene klare.

 - Jeg skal satse på og jobbe for å bli profesjonell ballettdanser i fremtiden, sier den unge danseren fra Grefsen.

Trening og skole

Og i tillegg til også å gå siste trinn på Ruseløkka skole, trener Filip opp mot 17 timer i uka. Han er også nå om dagen med i den tradisjonelle juleforestillingen Nøtteknekkeren i Operaen.

- Det blir ikke så mye tid til sosiale greier nå om dagen, jeg har jo lekser jeg skal gjøre også, forteller Filip.

Og etter 10. trinn, så blir det nok enda mer dans.

 

- Jeg vurderer å søke på Kunsthøyskolen etter ungdomsskolen, for der er jo også dans en del av skoletilbudet. Men så hadde det også vært flott å kanskje bli tatt opp ved for eksempel Royal Ballet School i London?

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse