Første Omsorg+ åpnet

Fred Osther er fornøyd med Omsorg+.

Byråd Sylvi Listhaug (Frp) åpnet Oslos første Omsorg+tilbud på Myrer bo- og servicesenter mandag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.12.2009 kl 18:47

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Musikanter fra Korsvoll skolekorps underholdt.

Se bildet større

Byråd Sylvi Listhaug klippet snoren ved den offisielle åpningen av Omsorg+ på Myrer.

KJELSÅS: Byråden mener Omsorg+ Myrer ligger i fine omgivelser med flott utsikt, og hun tror de eldre vil "få det helt topp" med det nye tilbudet.

Et alternativ til sykehjem og eget hjem, er konseptet bak byrådets satsning på Omsorg+leiligheter. Døgnbemanning, aktivitetssenter og middagsservering hele uken, er noen av tilbudene de om lag 100 beboerne i høyblokka på Myrer vil nyte godt av.

1000 leiligheter– Omsorg+ ble lansert fordi vi så at det var behov for et tilbud til eldre som var for friske til å bo på sykehjem, men likevel følte seg utrygge hjemme. Nå går vi i gang for fullt med etableringen av en rekke prosjekter som vil bety 1000 Omsorg+leiligheter i Oslo i løpet av de neste fire årene, sier Listhaug.

Godt fornøyd

I tillegg til mange beboere, var både bydelsadministrasjonen og bydelsutvalget i Nordre Aker representert, da Listhaug klippet snoren før Oslos første Omsorg+tilbud.

Fire musikanter fra Korsvoll skoles musikkorps sørget for julestemning da de spilte "Deilig er jorden". Fred Osther, for mange kjent som "Oslonissen", har bodd på Myrer bo- og omsorgssenter i fem år og er godt fornøyd med det nye omsorgstilbudet.

– Hotellfølelse

– Det har blitt veldig koselig her. Den nye inngangen gir deg følelsen av å ankomme et småhotell, med sofaer og salongbord. Middagstilbudet er noe jeg også benytter meg av, maten er veldig god, forteller Osther.

Bydelsadministrasjonen i Nordre Aker har siden januar jobbet for å bli den første bydelen med Omsorg+leiligheter. Med fem millioner i tilskudd fra byrådet, har cirka 700.000 kroner gått med til utvidelse av bemanningen, mens det resterende er brukt til oppussing og oppgradering av lokalene.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse