ANNONSE
Annonse

– Fortsatt det kuleste jeg har gjort!

Fredrik Knutsen og Heidi Kjerven på plass bak disken i Brekkehagen Kiosk, og gratis boller og kaffe i anledning jubileumet. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Det sier Heidi Kjerven, som for fem år siden sa opp byråkratjobben for å ta over Brekkehagenkosken. Men kiosken – som mange også mener har byens beste pølser – er langt fra bare en kiosk.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.02.2017 kl 10:32

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KORSVOLL: Fem år siden nye koster og Heidi Kjerven tok over Brekkehagen Storkiosk.

– Kiosken er et viktig møtested for mange av oss i Nordre Aker Bydel. Jeg er ofte innom, spiser litt eller drikker en god kopp kaffe her, forteller Wonja Pettersen i anledning femårsjubileumet.

Mandag var det gratis boller og kaffe til alle, men det blir markering hele uka.

Og det ramler inn med folk i Brekkehagen hele tiden, når Nordre Aker Budstikke stikker innom mandag formiddag.

Brekkehagen Kiosk i Maridalsveien på Korsvoll. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Nye venner

Wonja fortsetter:

– Jeg var innflytter i bydelen for syv år siden og kjente ingen her i området. Jeg har fått mange gode venner i kiosken. Her møtes ulike folk i alle aldre - til mat, kaffe og prat. Jeg bor jo i nærheten, og fem minutter innom blir fort til en time eller to, ler den fornøyde kioskstamgjesten. 

I tillegg til å være en vanlig kiosk er det spillekiosk, salg av kunst, gaveartikler, ruterbilletter og treffsted og kafé. Akkurat nå med utstilling med tegninger av Frode Klevstul.

– Beste treffstedet

Bodil Sofia Lauren Martinsen kommer helt fra Adamstuen for å ta sin daglige kaffe i Brekkehagen Kiosk.

– Så hyggelig folk både som jobber her og som man møter. Det beste treffstedet som finnes. Og beste pølsene, fra Strøm-Larsen, forteller hun.

For fem år siden intervjuet Nordre Aker Budstikke Heidi Kjerven, i anledning overtagelsen av kiosken.

Selvfølgelig blir det kake når det skal feires. Fra venstre Heidi Kjervens mor, Vivi-Ann Kjerven, Helge Hele Dagen (som han kaller seg), Bodil Sofia Lauren Martinsen, Wonja Pettersen og eier av Brekkehagen Kiosk, Heidi Kjerven. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Total makeover

«Det er ikke å ta i å si at Brekkehagen Storkiosk, gjennom rundt 40 år, nylig har gått gjennom en "extreme makeover". Ikke bare har butikklokalene på Korsvoll blitt pusset opp, med hyggelige sitteplasser og kaffeservering. I tillegg er veggene dekortert med flott kunst,» skrev vi i saken om Heidi i Nordre Aker Budstikke i 2012.

– Men det er så hyggelig å drive butikk, og ikke minst veldig sosialt. Det er nesten som å være kaffeslabberas hele dagen. Dette er faktisk det kuleste jeg har gjort så langt i arbeidslivet, sa tidligere byråkrat i Stat og kommune, Heidi, til lokalavisa etter oppstarten av kiosken.

– Fortsatt kult Heidi?

Det mener hun fortsatt, fem år senere.

– Og en veldig hyggelig jobb. Men det har vært tøft å få det til å gå rundt, men nå gjør det det. I tillegg driver jeg også en butikk på Bryn senter med kjøkkenutstyr, Rafens. Men det er flere som jobber her nå - ikke bare jeg, forteller Heidi.

Inger Abild og Wonja Pettersen er ofte innom Brekkehagen Kiosk. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Hest

Brekkehagen Kiosk har vært der "bestandig". Det har noen av kundene også, blant annet Freddy Frisør – egentlig Freddy Hansen – fra Grefsenplatået.

– Jeg svømmer over elva jeg vet du, når jeg skal hit, sa frisøren fra Grefsenplatået for fem år siden. Og ryktene sier at han fortsatt er jevnlig innom Brekkehagen.

– Kiosken har dessuten bydelens beste pølser, og jeg leverer også spillkupongene mine her, også ifølge Freddy Frisør.

Og det er nettopp spillkiosk som sikkert mange forbinder med Brekkehagen.

– Gode hestetips

– Og det er det fortsatt, vi arrangerer også andelslag i helgene med spill på hest. Andelslaget vant også hele 100.000 kroner på lørdag! Det ble litt av en forhåndsjubileumsfeiring, forteller Heidi.

Tok over brødlevering

Da Rimi ble lagt ned i nabobygget som nå har Coop, så tok Heidi over brødleveringen til tidligere Rimi. Hun forteller at det er mange som er innom daglig og kjøper ferskt brød, også i helgene.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse