Fortsatt hull på Trollvann

Adkomstveien og parkeringsplassen på Trollvann er i begredelig stand, men det foreligger ingen konkrete planer for utbedring.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.11.2007 kl 11:25

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Trollvann: Nordre Aker Budstikke har blitt kontaktet av brukere av veien opp til, og parkeringsplassen ved Trollvann, som er humpete og i dårlig stand. I forbindelse med at parkeringsplassen ved Sognsvann ble asfaltert i oktober lurer de på om noe lignende vil skje med den mye brukte utfartsparkeringen ved Trollvann.

Robert Jan Slagmann som driver Trollvannstua bekrefter overfor avisen at veikvaliteten skaper problemer.

- Ja, det ser ikke ut som om det er gjort noe med veien her på femti år. De pleier riktignok å asfaltere hullene i veien om sommeren, men det lappearbeidet gjør i grunn forholdene bare verre, sier han.

Parkeringsplassen er mye brukt av besøkende til Grefsenkleiva. Forholdene på parkeringsplassen skal være spesielt problematiske om vinteren, når pågangen av biler er stor. Hullete asfalt kombinert med snø og is skaper lett kaotiske tilstander.

Seksjonssjef Tom Kristoffersen i Samferdselsetaten kan opplyse om at det er de som drifter plassen og står for brøytingen, men at det er friluftsetaten som har vedlikeholdsansvaret.

- Når det gjelder asfalteringen på Sognsvann ble det gjort med øremerkede midler som kom direkte fra bystyret, forteller han.

Helge Haakenstad, skogforvalter i Friluftsetaten, vet at plassen på Trollvann er humpete, men kjenner ikke til nærstående planer om asfaltering.

- Jeg vet at det er møter mellom Friluftsetaten og Samferdselsetaten for å kartlegge tilstanden på parkeringsplassene i Oslo kommunes skoger. Det er altså et arbeid som er igang, men jeg vet ikke om det vil skje noe med denne konkrete p-plassen. Jeg regner med at den vil bli vurdert i dette arbeidet, så får vi se hva som eventuelt skjer, sier Haakenstad.

Så langt Nordre Aker Budstikke kjenner til har Friluftsetaten allerede foreslått å blant annet asfaltere Låkeberget P-plass i Maridalen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse