Fortsatt streng alkolinje på Blindern

Studentene på Blindern får ikke drikke øl før klokken fire.

Læringsmiljøutvalget (LMU) på UiO vil fortsette med en alkoholfri Frederikkeplass ved semesterstart. Studentfestivalen frykter studentene vil rømme fra Blindern.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.11.2008 kl 11:58

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Studentfestivalen STUDiO, som skjenker øl på Frederikkeplassen ved studiestart, tror ikke det fører til mindre drikking, men at resultatet heller blir at studentene drikker andre steder enn Blindern.

Underskudd

STUDiOs festivaltelt på Frederikkeplassen har ifølge Universitas gått fra et overskudd på 150.000 kroner i 2006 (før ordningen om skjenkeinnskrenkning ble vedtatt) til et underskudd på mellom 50.000 og 100.000 kroner i 2008.

– Mange studenter har problemer med alkohol. Undersøkelser viser at man ved å begrense tilgjengeligheten vil få et lavere forbruk, noe jeg ser på som positivt, sier viserektor ved UiO, Inga Bostad, til Universitas.

Tror ikke på redusert drikking

STUDiO-leder Stig Hornnes er enig i at rusproblematikken må tas på alvor, men tror ikke reduserte skjenketider på campus ikke vil redusere drikkingen blant studentene.

LMUs vedtak er kun rådgivende overfor universitetsledelsen, men etter det Universitas kjenner til, veier deres anbefalinger tungt når ledelsen skal avgjøre saken.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse