Fortsetter livsfarlig lek på skoletaket

Dette bildet er fra forrige gang Nordre Aker Budstikke skrev om barn- og unge som klatrer opp på taket av Kjelsås skole. FOTO: ARKIV/NORDRE AKER BUDSTIKKE

Politiet måtte fjerne flere unge fra Kjelsås skoles tak, forteller vitner. Det er ikke første gang taket blir brukt som fritidsklubb.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.09.2015 kl 13:07

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

På toppen av det grå bygget har blitt yndet treffsted for noen barn- og unge. Nå skal det være mer vanskelig å klatre opp på taket, melder rektor Mette Rasmussen ved Kjelsås Skole. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

KJELSÅS: For en tid tilbake skrev Nordre Aker Budstikke om barn og unge som klatrer opp på taket til Kjelsås skole.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

– Jeg har fått en melding om at dette har skjedd tidligere så her er det helt klart at vi må reagere. Denne typen aktivitet på skolens område er fryktelig skremmende og jeg tør nesten ikke tenke på hva som kan komme til å skje, uttalte rektor Mette Rasmussen til Nordre Aker Budstikke.

– Vi vet jo ikke hvem dette er; om det er elever ved denne skolen, eller om det er noen andre som tar seg opp på taket, men vi ønsker uansett å få satt en stopper for dette så raskt det lar seg gjøre, sa også Rasmussen.

Rektoren tok kontakt med Undervisningsbygg.

– De har ansvaret for bygningen, for å se på hva vi kan gjøre. Forhåpentligvis kan det gi svaret på hvordan disse barna tar seg opp på taket.

Gjerdet fjernet

Nordre Aker Budstikke kjenner til at i forrige uke ble igjen taket oppholdssted for flere unge. Vitner har fortalt at politiet etter hvert kom til stedet og de unge måtte klatre ned fra taket.

– I forrige runde ble Undervisningsbygg kontaktet. De senket gjerdet som sto inntil veggen en halv meter. Dette ser ikke ut til å hindre barn/unge i å komme seg opp på taket. Gjerdet blir, i skrivende stund, fjernet. Håper dette vil gjøre det vanskeligere å komme seg opp, sier rektor Mette Rasmussen til Nordre Aker Budstikke denne uken.

LES OGSÅ: Går mot byrådsskifte: Men Nordre Aker er fortsatt blått

Sjekker ut saken

Undervisningsbygg vil sjekke ut saken.

– Vi gjorde enkelte tiltak i fjor for å hindre at barn og unge kommer seg opp på taket på Kjelsås. Blant annet blikkenslagerarbeider på den laveste delen av hovedbygningen opp mot veien. Blikkebeslag skal gjøre det mer vanskelig å få fotfeste og tak med hendene for å komme seg opp på taket. Saken vil bli undersøkt av våre folk, sier kommunikasjonssjef i Undervisningsbygg, Marit Thorsen.

Nordre Aker Budstikke kjenner også til at politiet har vært ved Kjelsås skole ved anledninger i sommer, i forbindelse med at barn- og unge har oppholdt seg på skoletaket.

Hold deg oppdatert på lokale nyheter: Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse