Fortvilte foreldre

UDE vil ikke bekrefte eller avkrefte om det vurderes flere brakker - eller paviljonger - på Engebråten Ungdomsskole.

– Engebråten skole har ikke plass til barna våre, som kanskje må rives opp fra nærmiljøet, sier far Henrik Sæhle.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.02.2008 kl 08:02

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Fortvilet: Far Henrik Sæhle

KJELSÅS/BREKKE:Familien Sæhles eldste datter skal begynne på ungdomsskolen til høsten. Til nå har hun gått på Kjelsås barneskole, og naturlig nærmiljø for datteren er i området Kjelsås/Engebråten. Sjokket ble derfor stort, da familien forleden mottok brevet fra Engebråten ungdomsskole, som fortalte at skolen ikke har kapasitet til å ta i mot alle elevene som sogner til den. Det kan bety at rundt 25 barn må begynne på annen ungdomsskole.

– Siden vi bor på Brekke og nær grensen til annet inntaksområde, frykter vi at vår datter kan bli en av de som alternativt må begynne på Nordberg, Årvoll eller Sinsen skole, sier Sæhle.

– Det betyr eventuelt helt ny skole, uten noen venner fra nærmiljøet. At Utdanningsetaten (UDE) kan utsette barn og unge i en sårbar alder for slike situasjoner, kan jeg ikke fatte. Det vitner om en meget dårlig og lite hensynsfull skolepolitikk, mener Sæhle.

– I stedet for at Engebråten har blitt bygget ut, har det jo blitt satt opp brakker. Og eventuelt utbyggingspotensiale må jo også ha blitt redusert nå i forbindelse med den nye barnehagen på tomten, mener Sæhle.

– Vi er mange opprørte foreldre, og har ikke tenkt til å gi opp saken sier Sæhle som har flere mindre barn på Kjelsås skole.

– Det kan jo bety at flere av de som kommer etter, også må rives ut av nærmiljøet ved overgangen fra barneskole til ungdomsskole. Slik skolepolitikk kan vi ikke akseptere, sier en engasjert Sæhle.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse