Forventer reduserte planer for Stasjonsbyen

BU-politiker Pål Botilsrud er glad for at Grefsen stasjonsby nå er utsatt. Han kaller dette en halv seier. Og håper utbygger moderer planene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.02.2007 kl 10:22

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Grefsen: Byråden har trukket saken fordi måten den ble lagt frem på ikke tilfredstillte det opprinnnelige vedtaket bystyret fattet. For meg ser det ut som byrådet har prøvd seg på "en spansk en", og plukket ut bare en liten del av det bystyet ba om, og sendt det på høring. Attpå til uten å sende det oss i Nordre Aker som er til de grader berørt og part i saken. Heldigvis ble prosessen stoppet, og nå har vi en tenkepause. Det er veldig bra og viktig. Nå håper vi i Nordre Aker Arbeiderparti at utbygger tar signalet og legger frem et nytt grunnlag, og at vi får en helt ny sak å forholde oss til. Vi er ikke mot utbygging i dette området. Stasjonsbyen-planene er spennende, og det ligger til rette for en storstilet satsing her. Men da må vi få en helt annen og mer ryddig prosess.

Veldig engasjement- I min tid som BU-politiker har jeg aldri sett sak med så mye lokalt engasjement. Det har faktisk vært moro å jobbe for en bedre løsning, selv om saken er ytterst alvorlig. Jeg synes Stasjonsbyen så langt har vært et godt eksempel på en rotete og vanskelig prosess i Oslo kommune. Nå har vi i Nordre Aker Arbeiderparti jevnlig kontakt med våre folk i bystyret og i komiteen, mens det er Byrådet som har saken til behandling. Vi bare venter og passer på, sier Botilsrud.

Håper på reduseringDet må nødvendigvis komme en ny byggesak fra utbygger, vi forvnter en reduksjon av omfanget kvadratmeter, og vi forventer forslag til andre trafikkale løsninger enn dem vi hittil har sett. Utbygger har hevdet at det ikke er økonomi i prosjektet om de må redusere. Men vi lar oss ikke skremme av et slikt argument. Nordre Aker Bydelsutvalg påpekte tidlig at planene var for omfattende. Nå har også andre fått øynene opp. Nå gjør de sentrale politikerne i Rådhuset klokt i å tenke seg om. De må ikke overkjøre folkemeningen i en så stor sak. Dette er en klar parallel til Bjørvika. Hvor er byplanleiggingen i Oslo? Jeg er ikke motstander av høyhus, men det er utrolig viktig hvor de skal ligge. Storo-området er ikke godt egnet til veldig høye bygg, selv om området er godt egnet for bebyggelse. Dessuten må vi se på hva som skjer på Rignveien. Ingen må glemme at vi skal få en dobling av arealet på Storo Kjøpesenter. Storokrysset er overbelastet allerede. Storo-utbyggingen ble vedtatt mot både Bydel Sagene og Bydel Nordre Aker. Det må vi forholde oss til. Men da må også planmyndighetene huske hva de har vedtatt når neste store byggesak i samme området kommer opp. De kan ikke bare legge de enkelte prosjektene oppå hverandre. Å si ja til privat finansierte byggeprosjekter er lett. Det som er vanskelig er å få på plass infrastrukturen som kreves. For da må det offentlige betale. Infrastrukturen rundt Ring 3 tåler ikke mer, uten kraftige forbedringer, det er min enkle analyse, avslutter Ap-politiker Pål Botilsurd.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse