Anmeldelse: FIFA 09 (X360): Fotballelskere, gled dere!

 

FIFA 09 seiler opp som et av de aller beste spillene i serien.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.09.2008 kl 16:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
GAMER.NO: Denne høsten er det imidlertid horder som kommer til å betale for å se seg selv spille for sitt eget favorittlag, ja med flagget på brystet til og med. Velkommen til smellfeite FIFA 09.

Les hele anmeldelsen på Gamer.no

Som vanlig er det mer enn nok å ta seg til å årets FIFA. Her kan du leke manager i 30 autentiske ligaer, spille en sesong med ditt favorittlag, kjøre en vennskapskamp mot en kompis eller spille ti mot ti over nett.

En tjeneste ved navn «Adidas Live Season» skal sørge for at du hele tiden får oppdatert data fra de største ligaene i jevnlig sanntid. De som er i knallform i virkeligheten blir dermed vel så gode i spillet, noe som er en flott detalj.

Les også: FIFA 09 minst like bra på PS3

Den aller beste enspillermodusen er imidlertid «Be A Pro». Her kan du lage deg selv og sette spilleren i den stallen du foretrekker. Du må først overbevise på reservelaget, men om du presterer jevn vil du etter hvert stige i gradene.

Landslagsledelsen følger også med deg, og jeg fikk relativt tidlig sjansen av Åge Hareide, i en vennskapskamp mot selveste Italia. Etter en imponerende debut er jeg nå fast inventar på et Norge som endelig presterer slik folket forventer.

Poenget i «Be A Pro» er å prestere på sin posisjon, enten det er mellom stengene eller på topp. Hvis du er venstreback bør du holde posisjon, tenke pasningsskygger og treffe på så mange taklinger som mulig.

Jo mer du gjør riktig, desto bedre karakter får du etter endt kamp. Det er denne karakteren som avgjør hvor mye skryt og oppmerksomhet du får.

Det er ingen tvil, FIFA 09 er det beste i serien på lenge. Det ligger på samme nivå som UEFA EURO 2008 og Champions League 2006-2007 gjorde da de kom ut. FIFA 09 føles friskt, fritt og uhyre stort – her blir du neppe lei før neste utgave kommer om et drøyt år.

Her kan du kose deg alene med «Be A Pro»-modusen, eller sammen med en venn eller tre i sofaen. Det blir også spennende å se hvordan ti mot ti over nett vil fungere når fotballhordene slipper til.

Noen minuser er det likevel å sette fingeren på. Skriptingen under kamper er fortsatt litt for synlig, noe som gir enkelte trege vendinger og mottak – og det er ikke noe som er mer irriterende enn å miste ballen når du faktisk ikke kontrollerer spilleren.

Alt sett under et er imidlertid FIFA 09 et svært godt produkt, fotballelskere kan bare glede seg.

Her finner du flere spillanmeldelser

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse