Fra Jaquesson-konflikt til leder av Oslo-parti

Anna Dåsnes fra Kjelsås er ny leder i Oslo Unge Venstre, og etterfølger Tor Frøytvedt Dahl fra Tåsen. FOTO: OSLO UNGE VENSTRE

Anna Dåsnes fra Kjelsås er valgt til ny leder av Oslo Uge Venstre. Tidligere i år fikk hun stor oppmerksomhet etter et 8. mars-møte.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.04.2016 kl 11:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO/KJELSÅS: – Jeg gleder meg til å ta fatt på vervet som leder av Unge Venstres største og vikitgste fylkeslag. Oslo Unge Venstre er også en veldig viktig driver for at Oslo Venstre skal vedta radikal og liberal politikk. Vi ønsker oss en grønn by som tar hånd om de svakeste, sier Dåsnes i en pressemelding fra Oslo Unge Venstre.

På Oslo Unge Venstres ekstraordninære årsmøte i helgen ble hun valgt til ny leder. Partiet fikk også nye nestledere (Vilde Marie Ystmark og Sverre Skre), og fylkesstyret ble supplert.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Konflinkt med Jaquesson

Tidligere fikk Dåsnes stor medieoppmerksomhet etter ordveksling med trimdronningen Kari Jaquesson på et parolemøte før 8. mars-markeringen i Oslo.

– Jaquesson tok ordet og sa blant annet at vi burde suge ti pikker om dagen for å skjønne hvordan det er å jobbe på bordell, sa Dåsnes til VG den gangen.

Til Nordre Aker Budstikke uttalte hun i ettertid at hun ønsket å ha et skikkelig debattklima:

– Jeg nekter å la meg skremme av enkelte venstreradikale feminister, og kommer ikke til å gi meg i likestillingskampen.

Venstre populært blant unge i Nordre Aker

Unge Venstre står sterkt i bydelen. Det kom frem i skolevalget i fjor høst. Venstre ble nest største parti både på Blindern vidergående skole og Nydalen videregående skole med henholdsvis 26,3% og 20,7%.

Dåsnes er heller ikke den første fylkeslederen som er fra Nordre Aker. Avtroppende leder, Tor Frøytvedt Dahl, er fra Tåsen, og bydelsrepresentant Andreas Skjæret har bakgrunn som nestleder i Unge Venstre.

LES OGSÅ: Andreas Skjæret (25) i BU: – Prøver de å behandle oss som ferskinger skal vi sette dem på plass

Asylbarn

Neste helg skal Dåsnes delta på Venstres landsmøte og snakke om asylbarn.

– Det er flott å se det engasjementet som Kjelsås IL har vist for inkludering av mindreårige asylsøkere. Noe så enkelt som å la flyktninger få spille håndball utgjør en veldig stor forskjell. Om vi skal lykkes med integreringen, trenger vi flere som dem, sier Dåsnes.

LES ANNA DÅSNES 8. MARS-INNLEGG: – Jeg tror den gjennomsnittlige kvinnen i dag lider mer under diskriminering av gravide i næringslivet enn pornobransjen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse