Fra Korsvoll til London

Store og små hadde møtt frem da årets London-gran ble felt på Grindajordet.

For nøyaktig en uke siden ble den 60. julegrana høytidelig "hogget" og klargjort for å fraktes til London.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.12.2006 kl 09:15

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Julegranen fra Grindajordet tennes i London i dag.

Se bildet større

Elever fra Korsvoll skole og Oslo Internasjonale skole var tilstede under fellingen.

Korsvoll: Mange folk møtte opp for å se på at London-grana ble felt og overvære den stemningsfulle hogstseremonien ved Grinda på Korsvoll, melder Friluftsetaten.

Oslos ordfører Per Ditlev-Simonsen og Lord Mayor of Westminster, Alexander Nicoll, snakket om hvordan denne nå 60 år lange tradisjonen med at Oslo gir London en julegran i gave hvert år, er en symbolsk takk for britenes hjelp under den andre verdenskrigen. Femteklassinger fra Oslo Internasjonale skole underholdt med å synge engelske julesanger, mens femteklassinger fra Korsvoll skole underholdt med å synge norske julesanger.

Før grana høytidelig skulle felles var det grilling av pølser på bål, servering av skaukaffe og utdeling av boller og rundstykker til alle de frammøtte. Etter at treet var felt måtte det en kraftig kran til for å få flyttet den store julegrana over på lastebilen som skal frakte treet til London. Treet veier ca. fire tonn og har en egen helseattest på at det er et friskt og sunt eksemplar av Picea abies, som er vanlig norsk gran. Treet tennes i dag, torsdag 7. desember.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse